Petiţie pentru modernizarea infrastructurii CFR

De Dan Birta
2Comentarii
Petiţie pentru călătorii decente pe calea ferată
Petiţie pentru călătorii decente pe calea ferată
Sindicaliştii de la CFR au iniţiat o petiţie pentru investiţii în modernizarea infrastructurii căilor ferate.

Cei care am călătorit în ultimii ani cu trenul am fost deranjaţi de starea vagoanelor, de viteza de deplasare a trenurilor şi de întârzierile acestora.

În România, transportul pe calea ferată este aproape de faliment. Nu mai sunt vagoane și locomotive, iar cele rămase în exploatare sunt vechi și nesigure, uzate tehnic și moral. Șinele de cale ferată sunt vechi de 60-70 de ani și nu se mai poate circula pe ele decât cu o viteză medie de 44 km/oră.

Cei care îşi doresc să beneficieze de un transport civilizat pe calea ferată, să călătorească în vagoane curate şi confortabile şi să ajungă la destinaţie rapid şi în deplină siguranţă sunt invitaţi să solicite urgent investiţii multianuale în calea ferată. Acest lucru poate fi făcut prin semnarea unei petiţii iniţiate de sindicaliştii ceferiști.

Obiectivele petiţiei

Această petiție a fost lansată de cea mai mare federație sindicală a ceferiștilor din România, Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane. A fost lansată pentru că transportul feroviar, atât cel de călători cât și cel de marfă, este aproape de faliment, iar infrastructura – șinele de cale ferată – veche, uzată tehnic și moral, transformă călătoria cu trenul într-un calvar.

Petiţia are ca obiectiv strângerea unui număr cât mai mare de semnături, astfel încât cei care conduc sau vor conduce România, indiferent de numele sau culoarea lor politică, să-și asume de urgență un plan multianual de investiții în calea ferată.

Investiţiile trebuie făcute în modernizarea infrastructurii, așa încât vitezele cu care circulă trenurile să crească semnificativ, în achiziția de vagoane, locomotive sau rame noi pentru transportul civilizat al călătorilor şi în modernizarea gărilor României. Beneficiarul direct al acestor investiţii va fi cetățeanul român.

Semnăturile strânse în cadrul petiţiei vor fi predate la Guvern și la Palatul Cotroceni, iar cei aflați în funcții de conducere vor trebui să pună imediat la punct un plan de salvare a transportului feroviar românesc.

„Fiecare semnătură este extrem de importantă! S-a dovedit, în toții anii care au trecut, că doar atunci când ne-am unit în jurul unui proiect comun, noi, românii, am reușit să punem suficientă presiune pe conducători, așa încât chestiunile importante pentru noi să fie trecute pe agenda de dezvoltare a României”, spun iniţiatorii petiţiei. Cei care doresc să semneze această petiţie o pot face la următoarea adresă: https://www.petitieonline.com/sepoate2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor