Piața Rogerius, inaugurată oficial

Reactualizat la:
26Comentarii
Piața Rogerius, inaugurată oficial
Dată în folosință pe măsură ce s-a finalizat fiecare dintre cele trei tronsoane, Piața Rogerius a fost inaugurată oficial vineri, zi în care a avut loc și recepția lucrării.

Au participat viceprimarul Mircea Mălan, directorul ADP Liviu Andrica, Marius Moș, șeful Direcției Managementul Proiectelor cu Finanțare Internațională din Primărie.

Reamenajarea pieții ca un Centru de Afaceri s-a făcut în baza unui proiect cu finanțare internațională.

Recepția lucrării s-a făcut cu câteva observații, dar și cu penalități de întârziere. ”La 30 octombrie trebuia să se termine lucrările. pentru că nu au terminat la timp, vor fi penalități”, a anunțat viceprimarul Mircea Mălan la momentul festiv.

Penalitățile sunt de 15.000 de lei. Acesta a mai spus că constructorilor li se dă un răgaz sa remedieze neajunsurile constatate la recepție, pe cheluiala lor.

Centrul de afaceri este situat într-o clădire modernă, cu o suprafață de aproape 9000 mp, care poate găzdui un număr de cel puțin 1000 de comercianți. Lucrările au fost executate de asocierea formată din: S.C. Trustul de Instalații, Montaj și Construcții S.A, S.C. Termoline S.R.L și S.C. Grup 4 Instalații S.A.

Execuția lucrărilor a fost împărțită în trei tronsoane: tronsonul I – partea din spate a fostei Pieței Rogerius, mărginit de str. Pascal, Predeal și Sadoveanu; tronsonul II – partea din mijloc a fostei Piețe Rogerius, flancat de tronsonul I și III, precum și de str. Predeal și str. Sadoveanu, iar tronsonul III îl reprezintă partea dinspre str. Corneliu Coposu (partea din față a fostei Piețe Rogerius).

”În zona superioară a centrului se află o terasă amenajată ca o zonă verde, care va fi un spațiu public la dispoziția orădenilor. Apa de ploaie se colectează într-u bazin și va fi folosită la udarea spațiului verde și la întreținerea clădirii. De asemenea, încălzirea apei pentru întreaga clădire se face pe timp de vară cu panouri solare. În ceea ce privește accesul persoanelor cu dizabilități, sunt prevăzute accese speciale, accesul se poate face și cu liftul. Totodată, există băi dotate corespunzător pentru persoanele cu dizabilități ”, a completat viceprimarul Mircea Mălan.

Piața are mai multe sectoare: sector legume-fructe, sector carne-pește, sector lactate-ouă, sector panificație, sector produse bio și apicole, sector produse împachetate și tradiționale, sector flori, sector produse nealimentare, zonă administrativă, platformă pentru deșeuri. Energia electrică necesară pentru iluminatul exterior al terasei este asigurată din surse de energie regenerabilă și nepoluantă, printr-un sistem de panouri fotovoltaice, care produc energie electrică prin utilizarea energiei luminoase.

Directorul ADP, dl. Liviu Andrica a spus: ”Toți comercianții din fosta Piață Rogerius au loc în noua piață, în plus mai urmează să organizăm o licitație, pentru că mai avem locuri disponibile pentru cei care doresc. În ceea ce privește tarifele, acestea rămân neschimbate. Vă mărturisesc că am fost în câteva orașe din țară și pot să vă spun că nu cred că există asemenea piață nici într-o altă localitate din țară. Cel mult în trei luni de zile, această piață va fi funcțională la nivelul tuturor cerințelor.”26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor