Piaţa românească, invadată de ouă poloneze

Reactualizat la:
6Comentarii
Piaţa românească, invadată de ouă poloneze
Uniunea Crescătorilor de Păsari din România a tras un semnal de alarmă în privinţa faptului că piaţa romănească este invadata de importuri de oua ieftine și cu o prospeţime indoielnică, în special din Polonia, fapt care i-a adus pe producătorii români în pragul falimentului.

Ilie Van, preşedintele asociaţiei, spune că gradul de autosuficienţă pentru ouale de consum în piaţa internă este de 105,2%, ceea ce înseamnă că pe piaţă sunt cu 5,2% mai multe ouă produse la intern decât necesarul de consum. La acestea se adaugă şi ouăle din import şi astfel se ajunge la o suprasaturaţie mult mai mare a pieţei. Principalul exportator de ouă către România este Polonia, 82% din totalul importurilor de ouă provenind din această ţară, iar preţul oului la poarta fermei în Polonia în perioada ianuarie-iunie 2016 a fost de 0,35 lei/ou.

„Deşi preţul la poarta fermei în România este printre cele mai mici din UE, mult sub media UE, iar preţul mediu la poarta fermei în Polonia este cel mai mare din UE, mult peste media UE, preţul mediu al ouălor care se comercializează din Polonia pe piaţa României este de 80% din preţul mediu intern din Polonia. Unele oferte ajung chiar la 50% din preţul mediu intern la poarta fermei în Polonia”, a precizat Ilie Van. Având în vedere această situaţie, crescătorii de păsări din România protestează ferm faţă de concurenţa neloială cu ouă din Polonia şi solicită autorităţilor abilitate din România să notifice Polonia şi Comisia Europeană, întrucât acest fenomen duce la falimentul fermelor din România.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor