Piațeta Crișul, la primăvară

De Cristina Ghilea
5Comentarii
Piațeta Magazinului Crișul: vegetație joasă, piatră italiană și iluminat public lipsit de cabluri aeriene
Piațeta Magazinului Crișul: vegetație joasă, piatră italiană și iluminat public lipsit de cabluri aeriene
Promisă la pachet cu piațeta, lărgirea trotuarului de pe Republicii așteaptă rectificarea.

2,449 milioane lei sunt alocați pentru reabilitarea Piațetei Magazinului Crișul, în acest an. Costul lucrării va fi suportat de la bugetul orașului, mai exact din cel al Direcției Tehnice a Primăriei.

Conform proiectului aprobat anul trecut în Consiliul local, piața urmează să fie pavată cu piatră după modelul Pieței Unirii – porfir bej şi bej maroniu şi granit alb auriu.

Lucrarea a fost licitată anul trecut și a fost adjudecată la 1,9 milioane lei fără TVA, în favoarea asocierii de firme Drumuri Orășenești, Electro Consult Sildac, Gardener și Imsaurisa SRL, firmele care lucrează și în Piața Unirii.

Mircea Ghitea, șeful Direcției Tehnice din Primărie anunță că lucrările vor începe la ieșirea din iarnă. Deși acum vremea este blândă, o revenire a iernii peste o deschidere de șantier în zonă ar crea haos și debandadă într-o zonă altfel intens circulată, a spus directorul.

Ghitea zice că acum, până la începerea lucrării, se poartă negocieri cu proprietarii de rețele de cabluri suspendate pe stâlpii de iluminat public – Vodafone, Orange, UPC și încă o companie. Companiile sunt invitate insistent să utilizeze canalizația tehnică amenajată și administrată de concurentul lor, compania RCS RDS.

Stâlpii de iluminat public propuși de proiectul de arhitectură în acest perimetru, cu decorațiuni specifice și de dimensiuni mai mici, nu ar putea suporta cabluri, nici ca ”gabarit”, nici ca aspect.

Poate la rectificare

Proiectul a fost anunțat anul trecut de primarul Ilie Bolojan, la pachet cu lărgirea trotuarului de pe strada Republicii, vizavi de fosta Policlinică, ca măsură de fluidizare a circulației pietonale și pe bicicletă. La împărțirea banilor pe 2016, la început de an, proiectul îngustării șoselei, cu desființarea locurilor de parcare adiacente, a rămas pe afară. Poate la rectificare, a comentat directorul Ghitea.



5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor