Plantări în Luna pădurii

De Simona Albinaru
Pe şantierul de împădurire
Pe şantierul de împădurire
719 mii bucăţi puieţi forestieri din 16 specii vor fi plantaţi anul acesta de pădurarii bihoreni.


Profesori şi studenţi din cadrul Departamentului de Silvicultură şi Inginerie Forestieră a Facultăţii de Protecţia Mediului Oradea, în colaborare cu Direcţia Silvică Oradea, au participat la o lecție deschisă în șantierul de împădurire în fond forestier, în raza O.S. Oradea, UP VI Hidișel u.a. 71C% în suprafață totală de 2,8 hectare, punând în practică cunoştinţele teoretice dobândite la cursuri. De asemenea, în perioada imediat următoare aceştia vor participa la o lecție practică de împădurire ce se va desfășura într-unul din șantierele de împădurire din raza O.S. Oradea.

Aceste acţiuni se desfăşoară în cadrul evenimentului „Lunii Plantării Arborilor”.

Pădurarii bihoreni vor desfăşura mai multe acţiuni similare cu cea de mai sus, la care vor participa elevi din ciclul primar de la Liceul de Arte Oradea, Școala Gimnazială ”Dacia” Oradea și altele.

În data de 28 martie 2015, circa 200 elevi din școlile orădene sub organizarea clubului caritabil Leo Black Eagle Oradea și sub îndrumarea personalului tehnic din cadrul D.S. Bihor vor participa la împădurirea unui hectar de teren din fond forestier în zona Băile Felix.

„Acestea sunt acțiunile care sunt anunțate deja dar doritorii -școli, grupuri de persoane, etc. se pot adresa Direcției Silvice Bihor și în măsura în care dispunem de suprafețe apte pentru împădurire și timpul ne mai permite vor fi serviți cu mare plăcere”, a precizat reprezentantul D.S. Bihor, ing. Mircea Faur.

Campanie de împăduriri

În această primăvară, Direcţia Silvică Bihor va regenera o suprafaţă de 366,08 hectare din care 273,26 hectare regenerări naturale şi 92,82 hectare împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 52,11 hectare. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste 719 mii bucăţi puieţi forestieri din 16 specii diferite.

Pe lângă lucrările de împădurire specifice, Direcţia Silvică Bihor îşi propune în cadrul „Lunii plantării arborilor”, care se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie, o serie de manifestări şi acţiuni. Printre acestea se numără acţiuni de împădurire a unor terenuri din fondul forestier administrat de regie şi din afara acestuia, cu participarea cetăţenilor, în special a copiilor, tinerilor şi pensionarilor. Acţiuni de consolidare (completări/refaceri) a terenurilor din afara fondul forestier împădurite în primăvara anului 2011, câte 1 (un) hectar în raza fiecărui ocol silvic, deci un total de 9 hectare pe direcţie, organizarea de manifestări consacrate „Lunii plantării arborilor” – simpozioane, conferinţe, comunicări, informări- la nivelul ocoalelor silvice, în care se vor dezbate probleme actuale şi de viitor referitoare la fondul forestier, regimul silvic, legislaţie silvică, diverse probleme ridicate de populaţie sunt de asemenea programate a avea loc.

Pădurarii bihoreni vor efectua şi drumeţii cu copiii în ariile protejate din custodia D.S. Bihor însoţite de scurte prezentări ale acestora.
Ca în fiecare an vor avea loc în cadrul fiecărui ocol silvic acţiuni de curăţenie în fond forestier, pe liziere; revizuire şi instalare de panouri de propagandă silvică, curăţarea şi amenajarea izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice din fond forestier, etc..

În această perioadă, ocoalele silvice vor furniza, la preţuri avantajoase de material săditor, pentru persoanele fizice şi juridice interesate în plantarea unor arbori sau împădurirea unor suprafeţe de teren. De asemenea, personalul silvic va asigura asistenţă tehnică gratuită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !