Platind cu cardul, economisim

Reactualizat la:
1Comentariu
Platind cu cardul, economisim
Plata cu cardul reprezintă o soluţie mai eficientă, mai sigură şi cu costuri mai mici.

Cardul de credit reprezintă un instrument de plată tot mai des folosit de români. Datele BNR arată că anul trecut, atât numărul, cât și valoarea tranzacțiilor cu carduri de credit în România au înregistrat o creștere de circa 20% față de aceeași perioadă a anului precedent. Cu alte cuvinte, pentru cei care vor să își eficientizeze resursele financiare personale, plata în numerar începe să ţină de domeniul trecutului. Asta pentru că fiecare plată în numerar reprezintă o oportunitate ratată de economisire.

Economisire

Plata cu cardul reprezintă o soluție eficientă, cu costuri mai mici decât plățile în numerar, acesta fiind motivul pentru care tot mai mulți români o aleg în detrimentul cash-ului. „Analiza tranzacţiilor efectuate de clienţii Bancpost în a doua jumătate a anului 2012 faţă de prima jumătate a anului arată o creştere de peste 30% a valorii cheltuielilor, respectiv cu peste 50% a numărului tranzacţiilor făcute în locaţii de tip băcănii, supermarket-uri sau staţii alimentare carburant. De asemenea, se observă o creştere cu 10% a tranzacţiilor făcute la comercianţi, în detrimentul tranzacţiilor la bancomat”, declară Leontin Ungur, directorul Sucursalei Bancpost Bihor. De altfel, în această zonă asistăm la o abundenţă de oferte promoționale, cât şi de programe de loialitate. Un astfel de exemplu este programul „Puncte oriunde”, lansat de Bancpost, prin care banca oferă tuturor clienţilor posesori de carduri de credit puncte de fidelitate. „Vrem să le răsplătim fidelitatea și să îi încurajăm să gestioneze cu prudență resursele financiare personale. Acest program se înscrie în strategia băncii de stimulare a utilizării zilnice a cardului de credit la plata oricărui tip de achiziţii, în locul numerarului, adăugându-se celorlalte avantaje oferite de cardurile de credit Bancpost, cum ar fi programul rate fără dobândă sau perioada de graţie extinsă, de până la 55 zile”, spune Leontin Ungur.

Punctele de loialitate sunt acordate pentru fiecare leu cheltuit cu orice card de credit VISA Gold, Electron, Classic sau Briliant, American Express® Green sau Gold de la Bancpost, în cele peste 120.000 de locaţii din România în care există un terminal de plată. În funcţie de plafonul atins, clientul solicită transformarea acestor puncte în bani. Punctele de loialitate se acumulează oriunde, fără limite de categorie de cumpărături, valoare sau locaţie. „Practic, cheltuieşti ca de obicei, iar utilizarea cardului în locul numerarului aduce cu sine economii”, adaugă directorul Sucursalei Bancpost Bihor.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor