Pod de bloc confundat cu un WC!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
Pod de bloc confundat cu un WC!
Locatarii unui bloc din Nufarul au răbufnit, constantând că muncitorii din vecini şi-au făcut nevoile peste capul lor.

După ce li s-a umplut podul, fiind făcuţi de… poveste, locatarii din strada Peneş Curcanul nr. 2, bloc Q1 au hotărât să le dea de veste şi cititorilor. O situaţie de culoare maro, cu iz… tragicomic.

De culoarea situaţiei din Q1 am aflat de la cetăţeanul Aurel Zăpodeanu – militar pensionat încă din anii ‘70, în urma unui grav accident rutier şi posesor al unei mape de presă consistente, în urma procesului de anduranţă pe care l-a avut mai apoi cu ministerele. Zăpodeanu ne-a transmis o scrisoare în care înştiinţează cum el şi vecinii săi s-au trezit că şarpanta blocului în care locuiesc „adăpostea” excremente umane, provenite de la muncitorii ce tocmai mansardează scara vecină din acelaşi imobil. „Echipele de muncitori care au executat lucrarea au spart zidul despărţitor şi (…) au folosit podul blocului nostru ca WC”, ne scrie Aurel Zăpodeanu. În acelaşi text, pensionarul se plânge atât de atitudinea asociaţiei de proprietari din care face parte scara Q1, cât şi de Poliţia „care a spus că nu-şi bagă nasul”.

Cer zugraveală gratis!

Sosit la faţa locului la o zi după, reporterul i-a găsit pe Zăpodeanu şi pe vecinii săi nemulţumiţi de situaţia creată. Între timp, excrementele dispăruseră, după ce la faţa locului ajunseseră şi agenţi ai Poliţiei Locale. Reclamanţii nu erau, însă, împăcaţi cu situaţia. Aurel Zăpodeanu, Eva Beigyik, Angelo Bîrlău, dar şi şeful de scară Ioan Ciordaş vor o dezinsecţie atotcuprinzătoare, sancţiuni pentru cei care le-au „pângărit” podul, iar ca daune, cer imperativ ca firma de construcţii ce mansardează în vecini să le zugrăvească gratuit scara blocului!

Pentru a demonstra că dejecţiile umane din pod nu sunt vorbe-n vânt, reclamanţii ne-au pus la dispoziţie fotografii edificatoare. Între timp, Aurel Zăpodeanu ne-a transmis că a depus reclamaţie şi la „Sanepid”, instituţie de la care aşteaptă acum să impună măsurile ce se cuvin.

Locatarii de la Q1 spun că şi-au dat seama că ceva nu miroase bine. La propriu! Odoarea din propria baie a determinat-o pe Eva Beigyik, de la etajul IV, să verifice podul… De izul neplăcut din baie s-a plâns şi Angelo Bîrlău, chiar dacă locuieşte la parter. O altă nemulţumire se leagă de ţevile de aerisire ce ies în pod, care au fost sparte. Starea de azi a acestor ţevi nu e întâmplătoare, cred locatarii de la Q1, convinşi că muncitorii din vecini au o legătură directă cu faptul că aceste ţevi s-au scurtat, inexplicabil…

Spărtura cu bucluc

Ajuns în pod, redactorul JB a constatat cum încă persista mirosul „treburilor” trecute. De asemenea, s-a văzut „fereastra de vizitare” dinspre mansarda scării vecine. Pur şi simplu, fuseseră firezate scândurile, pentru acces în pod. Şi, deşi pe partea cealaltă fusese construit deja un zid, în acel loc cărămizile întârziaseră să apară, chiar dacă mansarda are deja contur. Muncitorii ce trebăluiau în şantier au negat vehement că s-au folosit podul vecin ca de o toaletă publică. Şeful de echipă, un anume Sanyi, ne-a arătat closetul improvizat de care se foloseşte tot şantierul. Întrebaţi de ce au spart podul vecin, muncitorii au venit cu argumentul că au avut nevoie pentru a-şi depozita polistirenul… Cu amendamentul că Ioan Ciordaş, şeful de scară de la Q1, ne-a declarat ulterior că el şi vecinii săi s-au împotrivit din start ca podul să le fie folosit în vreun fel de către echipa de muncitori.

Un şef de şantier încurcat

„Am depozitat nişte baxuri de polistiren la ei în acoperiş. (Locatarii – n.r.) au zis că e mizerie. Au făcut poze. Au spus că au făcut mizerie oamenii noştri, că de ce au intrat fără să le cerem voie. Joi am discutat la asociaţie, cu vecinii, cu administratorul şi a rămas ca luni (azi – n.r.) să rezidesc zidul şi să nu mai intrăm acolo”, ne-a declarat şeful de şantier, care s-a limitat să ne spună că îl cheamă Mihai. De la Pamdac Construct. Chiar dacă admite că nu a fost în podul vecin, acesta crede că locatarii din Q1 reclamă „numai din răutate”.

Acesta refuză să dea curs pretenţiilor privind zugrăvirea scării vecine. Sau să dezinfecteze. „Au avut ceva pretenţii. Dar aşa ceva nu fac. Ce să dezinfectez, acuma sincer? Ce să se simtă la zero grade? Ce legătură are casa scării cu acoperişul?!”, întreabă şi se întreabă reprezentantul constructorului, care admite implicit că oamenii săi şi-au făcut nevoile unde nu trebuia. Şeful de şantier este sau pozează, la rându-i, într-un om nelămurit. „Nu ştiu de ce au făcut treaba asta acolo, din moment ce aveam toaletă la noi?! N-ai cum să lucrezi fără un WC. L-am conectat direct în ghena de la etajul IV. Nu ştiu de ce s-a întâmplat sau de ce s-a întâmplat”, spune şeful de şantier.

Cât despre ţevile de aerisire rupte, vorbind la persoana I singular, Mihai de la Pamdac spune că „pe mine nu m-au încurcat deloc, nu m-am lovit de ele”. Dar, cum şeful de şantier n-a fost în pod, poate că ţevile i-au „încurcat” pe alţii. Unii care au fost în pod, cu diferite… treburi.

Taguri: ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor