bihon.ro Web analytics

Pod de bloc confundat cu un WC!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Locatarii unui bloc din Nufarul au răbufnit, constantând că muncitorii din vecini şi-au făcut nevoile peste capul lor.
Scris de erdei - Locatarii unui bloc din Nufarul au răbufnit, constantând că muncitorii din vecini şi-au făcut nevoile peste capul lor.

După ce li s-a umplut podul, fiind făcuţi de… poveste, locatarii din strada Peneş Curcanul nr. 2, bloc Q1 au hotărât să le dea de veste şi cititorilor. O situaţie de culoare maro, cu iz… tragicomic.

De culoarea situaţiei din Q1 am aflat de la cetăţeanul Aurel Zăpodeanu – militar pensionat încă din anii ‘70, în urma unui grav accident rutier şi posesor al unei mape de presă consistente, în urma procesului de anduranţă pe care l-a avut mai apoi cu ministerele. Zăpodeanu ne-a transmis o scrisoare în care înştiinţează cum el şi vecinii săi s-au trezit că şarpanta blocului în care locuiesc „adăpostea” excremente umane, provenite de la muncitorii ce tocmai mansardează scara vecină din acelaşi imobil. „Echipele de muncitori care au executat lucrarea au spart zidul despărţitor şi (…) au folosit podul blocului nostru ca WC”, ne scrie Aurel Zăpodeanu. În acelaşi text, pensionarul se plânge atât de atitudinea asociaţiei de proprietari din care face parte scara Q1, cât şi de Poliţia „care a spus că nu-şi bagă nasul”.

Cer zugraveală gratis!

Sosit la faţa locului la o zi după, reporterul i-a găsit pe Zăpodeanu şi pe vecinii săi nemulţumiţi de situaţia creată. Între timp, excrementele dispăruseră, după ce la faţa locului ajunseseră şi agenţi ai Poliţiei Locale. Reclamanţii nu erau, însă, împăcaţi cu situaţia. Aurel Zăpodeanu, Eva Beigyik, Angelo Bîrlău, dar şi şeful de scară Ioan Ciordaş vor o dezinsecţie atotcuprinzătoare, sancţiuni pentru cei care le-au „pângărit” podul, iar ca daune, cer imperativ ca firma de construcţii ce mansardează în vecini să le zugrăvească gratuit scara blocului!

Pentru a demonstra că dejecţiile umane din pod nu sunt vorbe-n vânt, reclamanţii ne-au pus la dispoziţie fotografii edificatoare. Între timp, Aurel Zăpodeanu ne-a transmis că a depus reclamaţie şi la „Sanepid”, instituţie de la care aşteaptă acum să impună măsurile ce se cuvin.

Locatarii de la Q1 spun că şi-au dat seama că ceva nu miroase bine. La propriu! Odoarea din propria baie a determinat-o pe Eva Beigyik, de la etajul IV, să verifice podul… De izul neplăcut din baie s-a plâns şi Angelo Bîrlău, chiar dacă locuieşte la parter. O altă nemulţumire se leagă de ţevile de aerisire ce ies în pod, care au fost sparte. Starea de azi a acestor ţevi nu e întâmplătoare, cred locatarii de la Q1, convinşi că muncitorii din vecini au o legătură directă cu faptul că aceste ţevi s-au scurtat, inexplicabil…

Spărtura cu bucluc

Ajuns în pod, redactorul JB a constatat cum încă persista mirosul „treburilor” trecute. De asemenea, s-a văzut „fereastra de vizitare” dinspre mansarda scării vecine. Pur şi simplu, fuseseră firezate scândurile, pentru acces în pod. Şi, deşi pe partea cealaltă fusese construit deja un zid, în acel loc cărămizile întârziaseră să apară, chiar dacă mansarda are deja contur. Muncitorii ce trebăluiau în şantier au negat vehement că s-au folosit podul vecin ca de o toaletă publică. Şeful de echipă, un anume Sanyi, ne-a arătat closetul improvizat de care se foloseşte tot şantierul. Întrebaţi de ce au spart podul vecin, muncitorii au venit cu argumentul că au avut nevoie pentru a-şi depozita polistirenul… Cu amendamentul că Ioan Ciordaş, şeful de scară de la Q1, ne-a declarat ulterior că el şi vecinii săi s-au împotrivit din start ca podul să le fie folosit în vreun fel de către echipa de muncitori.

Un şef de şantier încurcat

„Am depozitat nişte baxuri de polistiren la ei în acoperiş. (Locatarii – n.r.) au zis că e mizerie. Au făcut poze. Au spus că au făcut mizerie oamenii noştri, că de ce au intrat fără să le cerem voie. Joi am discutat la asociaţie, cu vecinii, cu administratorul şi a rămas ca luni (azi – n.r.) să rezidesc zidul şi să nu mai intrăm acolo”, ne-a declarat şeful de şantier, care s-a limitat să ne spună că îl cheamă Mihai. De la Pamdac Construct. Chiar dacă admite că nu a fost în podul vecin, acesta crede că locatarii din Q1 reclamă „numai din răutate”.

Acesta refuză să dea curs pretenţiilor privind zugrăvirea scării vecine. Sau să dezinfecteze. „Au avut ceva pretenţii. Dar aşa ceva nu fac. Ce să dezinfectez, acuma sincer? Ce să se simtă la zero grade? Ce legătură are casa scării cu acoperişul?!”, întreabă şi se întreabă reprezentantul constructorului, care admite implicit că oamenii săi şi-au făcut nevoile unde nu trebuia. Şeful de şantier este sau pozează, la rându-i, într-un om nelămurit. „Nu ştiu de ce au făcut treaba asta acolo, din moment ce aveam toaletă la noi?! N-ai cum să lucrezi fără un WC. L-am conectat direct în ghena de la etajul IV. Nu ştiu de ce s-a întâmplat sau de ce s-a întâmplat”, spune şeful de şantier.

Cât despre ţevile de aerisire rupte, vorbind la persoana I singular, Mihai de la Pamdac spune că „pe mine nu m-au încurcat deloc, nu m-am lovit de ele”. Dar, cum şeful de şantier n-a fost în pod, poate că ţevile i-au „încurcat” pe alţii. Unii care au fost în pod, cu diferite… treburi.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.