Poliția Bihor în 2016 | Cu 2% mai puţine infracţiuni

De Otilia Șandor
6Comentarii
Poliția Bihor în 2016 | Cu 2% mai puţine infracţiuni
Bilanţul activităţii poliţiştilor din 2016 indică o scădere per ansamblu a infracţionalităţii din Bihor.

Evaluarea activităţii poliţiştilor s-a făcut miercuri, 1 februarie, la sediul Poliţiei Bihor, invitaţi fiind şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, parchete, instanţe, din alte instituții colaboratoare.

Indicatorii statistici ai Poliției Bihor indică, pentru anul 2016, o scădere a infracționalității sesizate cu 2%, menţinându-se astfel trendul descendent înregistrat în ultimii cinci ani. Anul trecut a scăzut infracţionalitatea stradală, sesizată în mediul rural cu 0,78%. Furturile reprezintă 47,8% din totalul celor de natură judiciară sesizate. Infracţiunile contra patrimoniului înregistrează scăderi: furturile au scăzut cu 2,31%, iar infracţiunile de înşelăciune au înregistrat o scădere de 10,5%. Au scăzut şi furturile din societăţi comerciale, cu 11,8%, iar tâlhăriile au înregistrat o scădere cu 21,8%.
bilant-politia-bihor2

Mai puţini pomi tăiați ilegal

Infracţionalitatea sesizată în domeniul silvic a scăzut cu 16,9%, fiind aplicate 714 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 1.126.000 lei. Anul trecut, poliţiştii bihoreni au confiscat 3.057,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de 615.980 lei.

Dintre cele 96 de patrule organizate zilnic, 56 au fost în mediul urban și 40 în cel rural. Din componența acestor patrule au făcut parte jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, precum și, în funcție de cerințele situației operative, polițiști de la alte structuri ale Inspectoratului. Patrulele mixte au acţionat în sistem integrat, intervenind astfel la peste 3.200 de apeluri semnalate prin 112, soldate cu 5.600 de sancţiuni.

Şi poliţiştii de ordine publică au dat 19.823 de sancțiuni contravenționale şi au intervenit la 2.661 de solicitări ale cetățenilor, altele decât cele semnalate prin 112.

Dispozitivul de siguranță a fost adaptat în funcție de evoluția situației operative, fiind organizate patrule în zonele cu risc criminogen, corelate cu intervalele orare de comitere a faptelor.

Per ansamblu, furturile din mediul rural au înregistrat o scădere generală de 5%, furturile din maşini comise în mediul rural au scăzut apreciabil, cu 33,7%, furturile din buzunare scad cu 11,7%, iar furturile din firme comise în mediul rural au înregistrat o scădere cu 5 procente.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor