Pompierii au aniversat 168 de ani

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
1Comentariu
Pompierii au aniversat 168 de ani
Expoziţia din Turnul Primăriei, dar şi exerciţiile pompierilor au încântat bihorenii.

Marți, 13 septembrie 2016, de „ Ziua Pompierilor din România”, cei care nu s-au temut de ploaie s-au bucurat să viziteze expoziţia din Turnul Primăriei, dar şi exerciţiile demonstrative organizate de pompierii orădeni.

La sediul inspectoratului, „Ziua Pompierilor” a început cu ceremonialul de comemorare a eroilor din Dealul Spirii şi a tuturor pompierilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, evenimentul debutând cu depunerea de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni şi continuând cu şedinţa festivă în timpul căreia au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, trei ofiţeri şi şase subofiţeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice. În conformitate cu Ordinul inspectorului şef, 272 de angajaţi ISU Crişana Bihor au fost citaţi prin Ordinul de zi pe inspectorat, în semn de apreciere pentru munca desfăşurată şi rezultatele profesionale obţinute.

Pompierii au încântat, ca de obicei, copiii şi adulţii care i-au vizitat cu exerciţii de stingere a incendiilor, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, exerciţii demonstative de salvare de la înălţime, segmente din concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, un concurs de echipare contracronometru, prezentându-le totodată autospecialele de intervenţie, caracteristicile şi posibilităţile de lucru ale acestora.
4pompieri exercitiu

S-au dat informaţii despre două campanii naţionale de informare şi educaţie preventivă: „RISC” şi „Nu tremur la cutremur”.

De altfel, personalul Inspecţiei de Prevenire a informat că, începând din anul 2011, fiecare zi de marţi, care cade în data de 13, este declarată „Ziua Informării Preventive”, evenimentul fiind marcat de o serie de activităţi de informare şi pregătire a populaţiei în vederea formării atât a unei conduite preventive, cât şi a unui comportament adecvat în cazul decanşării anumitor tipuri de riscuri.

4ex

Începând de marți, bihorenii au posibilitatea de a vizita „Expoziţia de echipamente şi accesorii utilizate de pompierii bihoreni în trecut”, organizată cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, cu sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, în Turnul Primăriei Oradea, construcţia de unde, în trecut, pompierii semnalau izbucnirea incendiilor prin bătăi de clopot şi arborarea unui drapel roşu pe timp de zi şi aprinderea unui reflector electric pe timpul nopţii, pe direcţia în care era sesizat incendiul.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor