Prefectul Claudiu Pop: Pasajul de la Metro, gata la toamnă

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
11Comentarii
Prefectul Claudiu Pop, la pasajul de la Metro
Prefectul Claudiu Pop, la pasajul de la Metro
Prefectul Claudiu Pop avansează luna septembrie 2015 ca termen de finalizare a pasajului de pe Centură, de lângă Metro.

Este o devansare a ultimului termen de finalizare, fixat pentru 31 ianuarie 2016. Pasajul supratraversează calea ferată şi are, astfel, un dublu rol: scoate traficul greu de pe Calea Clujului, asigurând conexiunea Şoselei de Centură cu DN1 la ieşirea din Oradea, spre Cluj-Napoca, respectiv decongestionează traficul de pe Şoseaua de Centură, gâtuit azi la trecerea la nivel cu calea ferată, de lângă Metro Cash&Carry.

Prefectul Pop a subliniat faptul că investiţia aparţine Guvernului României. Valoarea investiţiei se ridică la 14,5 milioane de lei, fără TVA, executant fiind societatea ARL Cluj-Napoca, preluată de către compania austriacă Strabag.

Lucrarile la pasajul soselei de centura de langa Metro se apropie de final. La toamna se va putea circula pe aici! Este…

Posted by Claudiu Pop on Thursday, May 28, 2015

Termenul iniţial de finalizare era luna aprilie 2015, însă acesta s-a decalat din cauza unor probleme cu exproprierile, în capătul dinspre DN1, la ieşirea spre Cluj, a arătat Ioan Berche, managerul de proiect din partea constructorului. Noul termen de finalizare este 31 ianuarie 2016, însă prefectul de Bihor consideră că la toamnă se va putea circula pe tronsonul nou, în lungime totală de 1,8 kilometri, din care pasajul efectiv are o lungime de 75 de metri.

„Investiţia este făcută de Guvern pentru cei din Oradea. Mai sunt cele două pasajele care vor începe în acest an: supratraversările de la intersecţiile cu străzile Nojoridului şi Ciheiului, realizate tot de către Guvern. Aceasta va însemna că, după ce aceste două pasaje vor fi finalizate, în toamna anului viitor, din Calea Aradului şi până la DN1 se va putea circula în flux continuu, fără a mai avea niciun fel de întrerupere. Sigur, mai sunt şi cele două pasaje realizate de către Primărie, însă acestea trei sunt făcute de Guvern, ni le-am asumat şi ne ţinem de cuvânt”, a declarat prefectul Claudiu Pop de pe pasajul nefinalizat încă, de lângă Metro.

Alte pasaje pentru 2016

Şeful Secţiei Bihor a Drumurilor Naţionale, Alexandru Balog a precizat că în două săptămâni vor începe lucrările la cele două pasaje de pe Şoseaua de Centură (strada Ogorului) la care se referea şi prefectul Claudiu Pop. Cele două pasaje vor fi construite de-a latul Centurii, pe deasupra drumului ocolitor actual, pentru a facilita accesul auto dinspre oraş spre zonele locuite accesibile prin străzile Ciheiului şi Nojoridului. Pasajul de pe strada Ciheiului va avea o lungime totală cu rampe de 484 de metri, din care 15,7 metri pasajul efectiv, iar cel de pe Nojoridului o lungime totală de 681 metri, din care 15,7 metri pasajul efectiv. Ambele pasaje au termen de finalizare luna noiembrie 2016. Valoarea pasajului de pe Ciheiului este de 19,5 milioane de lei, fără TVA, executant fiind firma Porr, în timp ce pasajul de pe Nojoridului costă 14,7 milioane de lei, executant fiind asocierea Freirom – Procons Group.


2015-05-28 10.31.28-211Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor