Premii în bani pentru elevii bihoreni de nota 10

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Premii în bani pentru elevii bihoreni de nota 10
Elevii bihoreni care au obținut media generală 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureatul din acest an au fost recompensați cu premii în bani.

Astfel, Inspectoratul Școlar Bihor, în cadrul unui eveniment organizat miercuri la sediul instituției, a acordat diplomele și premiile celor 17 elevi de nota 10 din județ. Din cei 17 elevi, 16 au luat nota maximă la Evaluarea Națională (15 elevi orădeni și unul din județ) și doar unul la examenul de Bacalaureat.

La Evaluarea Națională, 16 elevi din Bihor au obținut media 10 la examen: Vlad Ștefan Bercovici, Ana Sofia Ciurdar, Horea Sebastian Dobai, Hore Mihai Silaghi (toți patru de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”), Șerban Mihai Ghiulai (Colegiul Națioanl „Iosif Vulcan”), Alin Ciprian Malița (Colegiul Național „Mihai Eminescu”), Monica Letiția Marincaș (Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”), Octavian Alexandru Trifan (Liceul Teologic Baptist „Emanuel”), Andreea Țicra (Școala Gimnazială „Avram Iancu”), Andrada Gianina Beleneși, Andrei Vlad Mladin, Irina Maria Palaghia (toți trei de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”), Iulian Teodor Deac, Isabelle Yvette Indig, Felix Cristian Pop (toți trei de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”), Robert Ionuț Bruchental (Liceul Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău). Toți cei 16 elevi vor primi câte 1.000 de lei fiecare pentru media 10 obținută la Evaluarea Națională. În Bihor, doar o singură elevă a obținut media generală 10 la examenul de Bacalaureat din acest an și a fost recompensată cu 3.000 de lei. Este vorba despre eleva Alexandra Carla Iftime, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.
DSCN3015

Adresând un îndemn și mulțumiri profesorilor, dar și elevilor de 10, inspectorul școlar general al ISJ Bihor, Alin Florin Novac-Iuhas, a spus: „Mulțumesc profesorilor pentru felul în care oferiți cu generozitate lumina cunoașterii. Mulțumesc pentru dăruirea, înțelepciunea, creativitatea și profesionalismul de care dați dovadă în fiecare zi. În semn de apreciere a excelenței, și în acest an Ministerul Educației premiază tinerii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat. Este al patrulea an când Guvernul României onorează performanța tinerilor la examenele naționale. Fiindcă anul trecut am obținut medii de 10 doar la Evaluarea Națională, în acest an am avut o medie de 10 și la Bacalaureat. La Evaluarea Națională am avut 16 medii de 10, cu două mai multe decât anul trecut. Sunt sigur că anul viitor aceste performanțe vor crește. Sincere felicitări din partea mea, atât vouă, cât și dascălilor și părinților voștri”.

Cei 17 elevi bihoreni cu media 10

Prin ordin de Guvern, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a premiat peste 300 de elevi la nivel național: cu 3.000 de lei pe cei care au obținut media 10 la Bacalaureat (78 de elevi), respectiv cu 1.000 de lei pe cei de clasa a VIII-a care a obținut media generală 10 la Evaluarea Națională (253 de elevi).

DSCN30230Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !