„Preotul te îndeamnă să înţelegi că Dumnezeu nu este împotriva ta …”

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
5Comentarii
„Preotul te îndeamnă să înţelegi că Dumnezeu nu este împotriva ta …”
Este doar un fragment din conferinţele în care preotul Constantin Necula încearcă să-i apropie pe tineri de Biserică.

Marţi, 12 decembrie, conferenţiarul merge să le vorbească salontanilor despre „Tinereţea bisericii”. Intrarea este liberă.

Conferinţele lui fac sală plină. Este şi credinţa iniţiatorului invitaţiei adresată părintelui Constantin Necula, primarul Torok Laszlo şi a gazdei evenimentului designerul Rozalia Bot, că se va întâmpla pe 12 decembrie la Salonta.

Atunci, la Casa de Cultură, începând cu orele 18,00 unul dintre cei mai îndrăgiţi conferenţiari, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula va vorbi despre „Tinereţea Bisericii ”, despre viaţă şi valorile familiei. Audienţa de care se bucură conferinţele preotului e generată de maniera în care le susţine, pildele creştine fiind transmise cu umor auditoriului.

„Mizăm pe prezenţa a peste 500 de oameni la conferinţă. Am primit foarte multe semnale că oamenii aşteptau prezenţa părintelui la salonta. Vor fi în sală atât salontani, cât şi oameni din zonă”, spune Rozalia Bot. De ce un designer vestimentar e sufletul unui astfel de conferinţe?. Fiindcă Rozalia Bot, dincolo de partea frumoasă a creaţiilor cu care se prezintă în faţa publicului, are grijă să-şi cultive zilnic şi viaţa spirituală. „Fără Dumnezeu nu eram ceea ce sunt” , explică designerul ale cărei creaţii au depăşit de mult graniţele ţării.

salonta

Părintele Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“ din Sibiu şi este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică şi pedagogie creştină. Este autor de volume de predici, de studii şi articole de omiletică şi catehetică dar şi de cărţi pentru copii şi tineret. A tradus mai multe cărţi şi a scris articole în publicaţii din ţară şi străinătate.

A semnat zeci de studii în limba română şi în limbi străine – franceză, italiană, germană – şi numeroase recenzii. A susţinut sute de conferinţe în ţară şi în străinătate şi a participat la multe emisiuni de radio şi de televiziune atât la posturi naţionale cât şi internaţionale. Iată ce spunea, spre exemplu preotul Constantin Necula într-o conferinţă explicând rolul preotului în viaţa intimă.

„Noi credem foarte uşor că ce ţine de viaţa noastră intimă trebuie să fie gestionată de popă. Te duci la spovedit, întrebi pe părinte toate bazaconiile, cât piper să pui în supă, dacă pui sare nu, de parcă bietul popă e dieteticianul sau ginecologul nostru, că şi acolo îl întrebăm toate prostiile posibile.

salonta2

Preotul nu poate să fie un arbitru al vieţii intime, el te îndeamnă să înţelegi că Dumnezeu nu este împotriva ta, să înţelegi marea împrăştiere din jur, ce înseamnă aruncarea de nimicuri în viaţa de familie”, consideră părintele Constantin Necula. În deschiderea evenimentului, la casa de Cultură din Salonta se vor auzi colinde în interpretarea Corului Voces Oradea.

„Ţin să mulţumesc atât părintelui Necula pentru bucuria care ne-o oferă de a fi printre noi chiar în preajma Crăciunului, cît şi Corului Voces care vine benevol la acest eveniment. Sperăm să avem cu toţii o seară minunată, să plecăm mai bogaţi spiritual, mai pregătiţi să întâmpinăm Crăciunul ”, spune Rozalia Bot.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor