Prima probă la BAC, fără incidente în Bihor

De Crina Dobocan
Prima probă la BAC
Prima probă la BAC
69 de elevi din Bihor au lipsit de la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – cea la Limba și literatura română. Proba s-a desfășurat fără probleme în toate cele 12 centre de examen din județul nostru.

3.662 de elevi s-au înscris la această probă, din care 3.593 au fost prezenți la examen.

„Am avut 69 de absenți. Cifra este mai mică decât în anii trecuți. De pildă, anul trecut au lipsit peste 100 de elevi de la prima probă scrisă a examenului”, a informat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Potrivit acestuia, la Inspectoratul Școlar Județean Bihor nu a fost raportat niciun incident legat de această probă.

Elevii de la profilul real, au avut de realizat un eseu pe baza unui text din George Bacovia sau Lucian Blaga, iar cei de la Uman, din Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Indiferent de poetul ales, absolvenții de liceu ar fi trebuit să încadreze textul respectiv într-o perioadă, o tematică, un curent literar, să se raporteze direct la textul ales și să identifice tema textului. Odată identificată tema, elevii au avut de comentat două imagini sau idei poetice și să analizeze elementele de compoziție și limbaj.

Totodată, candidații au avut de abordat un text non literar, un fragment dintr-o scriere memorialistică, și câteva cerințe raportate la acesta. Examenul continuă marți, 2 iulie, cu proba la limba maternă, iar în 3 iulie, cu proba obligatorie a profilului.

Absolvenții vor susține în 4 iulie proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi afișate în 8 iulie (până la ora 12:00). Elevii nemulțumiți de rezultate pot să le conteste, în aceeași zi, între orele 12:00 și 16:00. Contestațiile vor fi soluționate între 9 și 12 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !