Prima variantă de buget orădean 2015

Prima variantă de buget orădean 2015
Executivul estimează că va avea la dispoziţie peste 1,3 miliarde de lei, valoare cu 74% mai mare decât cea din anul precedent.


Joi, 28 ianuarie 2015, a fost publicat la afişierul Primăriei Municipiului Oradea – Direcţia Economică, proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Oradiei pentru 2015.

Până în data de 12 februarie se pot formula propuneri privitoare la acest material, în Piramidă, în format electronic la adresa de email primarie@oradea.ro sau prin fax la nr. 0259/437.544.

La începutul lunii februarie va fi organizată dezbaterea publică privind proiectul de buget. Doritorii îl pot consulta pe site-ul Primăriei. „La data publicării prezentului proiect de buget, sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat aferente cheltuieli descentralizate nu au fost comunicate de către Administrația Financiară a Județului Bihor. În funcție de datele comunicate de AFJ, proiectul de buget va suferi modificări”, atenţionează executivul local printr-un comunicat de presă.

Grosul, din proiecte

Pentru anul 2015, este propus un proiect de buget consolidat cu venituri estimate la 1.384.166.530 lei, ţinând cont de politica fiscală aprobată de Consiliul local al municipiului Oradea pe anul 2015, de prelevările de la bugetul de stat, sumele atrase cu titlul de surse rambursabile (credite) şi cele nerambursabile. La cheltuieli, resursele au fost alocate pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale cu funcţionarea instituţiilor şi serviciilor publice în sumă de 595.241.420 lei şi pentru cheltuielile cu investiţiile în sumă de 788.925.110 lei, reprezentând un total de cheltuieli de finanţat în valoare de 1.384.166.530 lei.

„Veniturile bugetului consolidat înregistrează o creştere faţă de valorile realizate în anul precedent de 74%, pe fondul planificării atragerii unor surse nerambursabile şi a prelevărilor de la bugetul de stat pentru obiective de investiţii. Excedentul anilor precedenți în sumă de 9.950.510 lei a fost cuprins ca sursă de finanțare a investițiilor din anul 2015”, mai informează Primăria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !