Prima zi de educatie rutiera

Prima zi de educatie rutiera
Copii din multe şcoli bihorene au fost la prima oră de educaţie rutieră din acest an şcolar.

Chiar înainte de a suna clopoţelul de ora 8:00, mai mulţi copii din clasele I – VIII, din patrulele şcolare de circulaţie de la şcolile Sânmartin, Dacia şi Dimitrie Cantemir au păzit zonele adiacente, pentru ca toţi colegii lor să ajungă în siguranţă în şcoli.

Spre prânz, elevii din cele trei şcoli au fost primii care au luat parte la „ABC-ul circulaţiei pentru cei mici” – un proiect al poliţiştilor bihoreni organizat împreună cu colegii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Ioana Indrieş, de la Compartimentul de Prevenire al Criminalităţii a informat că acest proiect a fost conceput din pricina numărului tot mai mare de copii implicaţi în accidente rutiere în Bihor. Fie că trec strada neregulamentar, în fugă şi fără să se asigure, fie că se joacă cu mingea, se dau cu rolele şi bicicletele pe şosea sau în apropiere de carosabil, copiii se expun la pericole foarte mari.

Prin acest proiect, se vizează formarea şi consolidarea de atitudini şi comportamente de siguranţă personală a copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani din judeţul Bihor; formarea comportamentului responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul populaţiei şcolare; dezvoltarea unor abilităţi de transmitere a mesajelor preventive de către elevi şi cadre didactice.

Întâlniri lunare

Astfel, poliţiştii de la Prevenire, colegii de la Rutieră şi cei de proximitate se vor întâlnir cu elevii şcolilor cuprinse în proiect, vor fi înfiinţate patrule şcolare şi se vor organiza concursuri pe teme rutiere. Tototdată, poliţiştii au de gând să se întâlnească cu părinţii elevilor şi profesorii din şcoli.

În afara celor trei şcoli orădene unde acest proiect a demarat vineri, alte şcoli din judeţ sunt implicate: Şcoala ”Nicolae Bogdan” din Vaşcău, Grupul Şcolar ”Horvath Janos” – Marghita, Şcoala Generală ”Miron Pompiliu” din Ştei, Şcoala cu clasele I- VIII din Nucet.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !