Primar din Leleşti, ales cu procentaj de 100%

De Veronica Bursaşiu
3Comentarii
Primarul Gheorghe Nandor
Primarul Gheorghe Nandor
Gheorghe Nastor, primarul ales în proporţie de 100% în Gottlob-Timiş este originar din Leleşti şi ar putea fi prezentat ca model la nivel naţional.

Plecat în anii ’60 din Leleşti, Gheorghe Nastor a avut două mandate la Primăria Lovrin/ Timiş, iar acum a fost ales cu un procentaj de 100%, pentru a patra oară, la Primăria din Gottlob, la o prezenţă de 80% din electori.

Comuna Gottlob este una dintre comunele „tinere” din România. Înființată în 2004, după scindarea din Lovrin, comuna numără puțin peste 2.000 de suflete. Gottlob, în mandatele primarului originar din Leleşti este nu doar o comună tânără şi şi una model. În comuna Gottlob, funcţionează o singura fabrică de prelucrarea maselor plastice, podoabe şi ornamente de Crăciun la care lucrează 60 de persoane. Cea mai mare parte a locuitorilor lucrează în agricultură. Astfel că Gottlob „se bucură” un buget din venituri proprii de aproximativ 87.000 de euro, comuna din Timiş se bucură de un cinematograf, de un festival de filme la care sunt prezentate cele mai noi producţii, de o scenă cu iluminat nocturn, un festival al lubeniţei care concurează cu produsul similar de Dăbuleni, de un parc şi terenuri de sport.

Comuna Gottlob a fost recunoscută mereu pentru agricultură. Zona eminamente germană, părăsită la începutul anilor ’90 de şvabii care au emigrat în masă, a moştenit tradiţia de a munci pământul. Gottlob este cunoscută pentru producătorii de lubeniţă, dar zona este bogată şi în legume. Serele agricultorilor se văd la tot pasul în zonă. Vizejdia- localitate din Gottlob e unul dintre afinarii Europei, o plantaţie unică în vestul ţării fiind înfiinţată tot prin fonduri europene, dar în sistem privat.

femina Soţia primarului se ocupă de grupul Femina ©

Secretul succesului primarului bihorean de Gottlob stă, de asemenea, în atragerea de fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro.

„Să lăsam faptele să vorbească și să întrebăm oamenii din comună. Am avut un Consiliu Local extraordinar. Bugetul total este de 38 de miliarde de lei vechi. Am atras în jur de 10 milioane de euro din fonduri europene” a explicat Gheorghe Nastor la Subiectiv.

„Îl cunosc pe domnul Gheorghe Nastor, suntem chiar prieteni. A plecat din Leleşti când era copil. Vine frecvent acasă, la rude. Şi doamna este tot din Leleşti”, spune primarul de Bunteşti Sorin Degău. În timpul liber, femeile din Glottob fac şezători la clubul Femina, de care se ocupă sotia primarului şi cumnata lui. În jur de 15 de femei din comuna participă săptămânal la întâlnirile organizaţiei.

Sprijin între bihoreni

Având în vedere succesul de care se bucură primarul Gheorghe Nandor în cea mai mare problemă a României, atragerea de fonduri europene, la sugestia Jurnal Bihorean, primarul de Bunteşti ia în calcul o vizită la Glottob pentru ca aleşii să vadă la faţa locului un exemplu de bune practici în utlizarea fondurilor europene. Pentru rezultatele sale la cârma Primăriei, Gheorghe Nandor s-a bucurat şi de încrederea colegilor de partid din fostul PDL. După demisia lui Constantin Ostaficiuc, filiala PDL Timiș își cauta un nou lider. Deputatul Alin Popoviciu, originar din Ghighişeni, l-a propus pe primarul comunei Gottlob, Gheorghe Nastor.

Popoviciu susţine că Nastor este foarte respectat și la nivel central, putând fi un președinte la fel de bun ca Ostaficiuc. Până la urmă, primarul de Gottlob a candidat la poziţia de prim-vicepreşedinte şi a fost cel mai votat dintre pretendenţii la poziţiile de conducere din PDL Timiş.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor