Primaria arunca manusa arhitectilor

2Comentarii
Primaria arunca manusa arhitectilor
După scandalul legat de modul de atribuire directă, fără concurs, a proiectului Piaţa Unirii, edilii par să … „sufle şi-n iaurt”.

Soluţia arhitecturală pentru reamenajarea zonei Budi Bar sau Ţânţarul, şi a spaţiului verde adiacent, este subiectul concursului organizat de Primărie în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) – filiala Bihor. Porţiunea ce se doreşte reamenajată este pe tronsonul adiacent malului Crişului Repede, cuprins între străzile P-ţa Ferdinand, str. Emilian Mircea Chitul şi zonele de spaţiu verde adiacente acestuia.

„În urma concursului de soluţii, proiectul declarat câştigător va fi asumat ca şi realizare de participanţii la licitaţia publică pentru concesionarea/închirierea terenului în vederea realizării unităţii de alimentaţie publică. De asemenea, promotorul, în calitate de autoritate contractantă, poate contracta cu câştigătorul concursului, următoarele etape de proiectare pentru reamenajarea scuarului, domeniu public cuprins între str. Emilian Mircea Chitul, str. Ady Endre şi Piaţa Ferdinand, ce va fi finanţată din fonduri publice sau atrase de municipiul Oradea”, arată Primăria într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

De la demolarea Budi bar, din 2010 şi până acum, porţiunea a devenit un soi de teren viran, năpădit de buruieni, nicio tentativă de reamenajare nu a produs un final acceptabil.

Înscrierea la concurs se poate face în perioada 20 august – 5 septembrie, detalii suplimentare se pot obține de la secretariatul concursului, de la Maria Puican tel. 0722-112 282 și prin Ordinul Arhitecţilor din România – filiala Bihor, persoana de contact Angela Lupşea tel. 0788-363482.

Fact box:

Atribuire directă

Concursul de soluţii este deschis, într-o singură fază, care conduce la atribuirea contractului de proiectare, fără organizarea altei proceduri. Deziteratele ce se vor atinse de proiect sunt:

1. reconsiderarea ariei respective ca funcţie majoră în componenţa zonei centrale a municipiului, ţinând cont de exigenţele contemporane;

2. fluidizarea traficului lent – pietoni și bicicliști – în vederea accesului facil la zona de promenadă;

3. evidenţierea rolului de promenadă de mare atractivitate, pe tronsonul străzii Emilian Mircea Chitul, delimitat de intersecţia cu Piaţa Ferdinand si str. Ady Endre

4. reamenajarea acestui spaţiu public atât la nivelul solului, cât şi la nivelul fronturilor. Se vor promova funcţiuni adecvate centrului municipiului – de alimentatie publica si agrement – şi se vor propune, unde este cazul, unele intervenţii, cu precizarea etapelor de realizare;

5. mobilierul urban, spaţiile verzi, platformele de odihnă, ambianţa generală vor avea în vedere exigenţele contemporane, având prioritară preocuparea pentru definirea unei identităţi a locului;

6. potenţarea şi punerea în valoare a caracteristicilor arhitecturale ale zonei;

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor