Primăria „rușinează” restanțierii la impozite

8Comentarii
Primăria „rușinează” restanțierii la impozite
Primăria Oradea, prin Direcția Economică, a publicat sâmbătă, 3 septembrie 2016, lista revizuită a restanțierilor persoane fizice care înregistrează obligații fiscale restante la finalul lunii august mai mari sau egale cu 1.000 lei și care au fost notificate în prealabil.

Totodată a fost afișată și lista lista revizuită a restanțierilor persoane juridice care înregistrează obligații fiscale restante la 31.08.2016 mai mari sau egale cu 5.000 lei și care au fost notificate în prealabil.

Față de lista publicată la începutul lunii august, doar 84 de persoane fizice și 9 firme și-au achitat impozitele datorate.

Topul datornicilor

În topul datornicilor se află de cuplul Tincău Tibor şi Mariana, cu o datorie la bugetul local de 1.050.572 de lei. Tincău a fost proprietarul fostei Sinteza şi al afacerii cu carburanţi TWT. Pe 2 și 3 se află Păcula Valentina cu o datorie de 240 686 lei, respectiv Doboș Ștefan Cristian cu 197 955 lei.

Pe locurile 4 şi 5 se situează proprietarii firmei de construcţii CIAC, Mintaş Ioan şi Mintaş Horia-Octavian, cu un total de peste 300.000 de lei. În toate trei cazurile este vorba de diverse amenzi neachitate.

Între persoanele juridice cu datorii care figurează pe listă, majoritatea sunt fundaţii.

„În conformitate cu art. 162 alin 1 din Legea 207/2015 – Codul de procedură fiscală, Municipiul Oradea publică lista debitorilor persoane fizice și persoane juridice care înregistrează obligații restante față de bugetul local. Potrivit prevederilor legale, în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligațiilor fiscale, Municipiul Oradea va proceda la eliminarea din listă a contribuabililor care și-au achitat aceste obligații. De asemenea, în cazul obținerii de către contribuabili a suspendării executării actului administrativ fiscal, se va proceda în termen de 15 zile la eliminarea din listă a contribuabililor aflați în această situație”, informează municipalitatea.

Din aceste liste au fost eliminate persoanele care și-au achitat între timp (în intervalul 30 iunie – 30 august) obligațiile restante față de bugetul local.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor