Primarul a inchis localul „Moszkva”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
30Comentarii
Ziua Roşiei Montane, în „Moszkva”
Ziua Roşiei Montane, în „Moszkva”
Primarul Ilie Bolojan a dispus închiderea localului Moszkva Caffe, din strada Moscovei, pe o perioadă de 30 de zile. Localul are activitatea suspendată deja de sâmbătă, 23 februarie.

Localul Moszkva Caffe este cunoscut pentru promovarea activităţilor culturale în spaţiul său, cu titlu gratuit: concerte, expoziţii foto, proiecţii de filme, chiar târg de producători locali. Recent, „Moszkva” a găzduit Ziua Roşiei Montane la Oradea – un eveniment ce şi-a propus conştientizarea opiniei publice despre pericolele pe care le reprezintă mineritul prin folosirea cianurilor.

În dispoziţia primarului se arată că la Poliţia Locală se depuseseră două reclamaţii scrise şi patru reclamaţii telefonice, ce s-au lăsat cu două amenzi: una în martie 2012, iar una cu două zile înainte de decizia suspendării activităţii. Motivul arătat în decizie: „tulburarea liniştii locatarilor învecinaţi imobilului în care funcţionează Clubul «Moszkva», datorită folosirii aparaturii de sonorizare şi amplificare audio la intensitate ridicată în incinta acestuia”.

Vecinul dificil

Administratorul localului, Fesus Levente, este nemulţumit de măsura dispusă, spunând că întotdeauna a avut grijă ca spectacolele din incinta localului să se încheie până la ora 22. „Săptămâna trecută (acum două weekend-uri – n.r.) am avut un concert, dar am făcut ca la ora 22 să se termine. Poliţia Locală a ajuns la ora 22.20 şi au constatat că nu este zgomot. Marţi, am primit o amendă, pentru că la ora 23:30, sâmbăta, ar fi fost gălăgie. Dar poliţiştii nici măcar nu erau atunci la faţa locului! Nici nu am apucat să contestăm amenda la Tribunal, că vineri după-amiaza am primit hârtia prin care aflam că de a doua zi trebuia să închidem”, ne-a declarat ieri Fesus. Tot vineri, administratorul de la „Moszkva” a contestat amenda şi decizia primarului prin mandat poştal, la Tribunal, Judecătorie şi la Primărie. Totuşi, decizia de suspendare a activităţii este executorie, până când un judecător decide altfel. Fesus spune că azi îşi doreşte să meargă la Bolojan în audienţă. Administratorul clubului spune că dintre toţi vecinii, un singur om a făcut reclamaţii. Este vorba despre Nicuşor Avrămescu, locatar într-un imobil vecin celui în care funcţionează „Moszkva”.

„Dânsul este avocat, executor. A fost şi candidat pentru deputat, la PRM. Numai dânsul este reclamant. Mâine o să primim şi de la vecini că pe ei nu-i deranjează. Mi-au spus deja că nu sunt de acord cu domnul Avrămescu. Am vorbit şi cu cei care au lucrat pe Alecsandri. Acolo, localurile primesc săptămânal amendă şi niciunul nu a fost închis. Legea spune că puteau să ne suspende de la 10 la 30 de zile, dar am primit 30 de zile”, se plânge administratorul Fesus, care se simte discriminat.

„La noi vin oamenii pentru cultură, beau liniştit. Niciodată nu am avut probleme, nu a fost nicio bătaie. Niciodată nu am cerut taxă pentru găzduirea de evenimente. Orice organizaţie a venit, dacă a vrut să facă ceva, noi am dat gratis locul. Asta vrem, să fie un local în care oamenii se simt bine”, a mai ţinut să transmită Fesus Levente.

Taguri: ,


30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor