Primul Plan de Management al Riscului la Inundații

De Simona Albinaru
Primul Plan de Management al Riscului la Inundații
Planul de Management Bazinal al Spaţiului Hidrografic Crișuri pentru perioada 2016-2021, a fost avizat in Comitetul de Bazin.

Ieri, în sala mare a Prefecturii Judetului Bihor a avut loc şedinţa de lucru a Comitetul de Bazin Crișuri. Şedinţa a fost prezidată de prefectul Claudiu Pop, în calitate de preşedinte al Comitetului de Bazin.

Specialişti ai Administratiei Bazinale de Apă Crişuri au prezentat şi au supus avizării cel de al doilea Plan de Managament Bazinal al spaţiului hidrografic Crişuri pentru perioada de planificare 2016 – 2021.

Avizarea Planului de Managament al spatiului hidrografic Crişuri s-a realizat după ce pe parcursul anului, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a organizat dezbatere publică timp de şase luni, din 22 decembrie 2014 până în 22 iunie 2015, susţinută de o serie de întâlniri și dezbateri cu factorii interesați din principalele domenii de activitate economică: industrie, agricultură, servicii publice în aglomerări urbane, etc. cu scopul consultării pe probleme specifice gospodaririi apelor pentru îmbunătățirea calității mediului acvatic, precum și pentru identificarea măsurilor necesare implementarii acestui plan.

În perioada de consultare publică au fost trimise chestionare tuturor factorilor implicați, pentru exprimarea punctelor de vedere și pentru a contribui cu propuneri la îmbunătățirea documentului.

Planul de Management al spaţiului hidrografic Crișuri, instrument de implementare al Directivei Cadru Apa 2000/60/CE, are ca scop atingerea obiectivelor de mediu pentru toate corpurile de apă şi conservarea stării bune pentru cele ce au atins deja obiectivul în 2015.

Pentru a îndeplini aceste obiective, este necesară aplicarea unor măsuri de bază – cele de conformare cu cerintele prevazute de legislaţia in vigoare, cât și aplicarea unor măsuri suplimentare.

În programul de măsuri de bază, ponderea valorică cea mai mare o au măsurile ce vizează dezvoltarea infrastructurii de colectare şi epurarea a apelor uzate din aglomerări, cuantificate pe baza Master Planurilor Judeţene la cca 75% din totalul costurilor necesare în perioada 2016-2021, la nivelul spațiului hidrografic Crişuri.

Planul de Management al spaţiului hidrografic Crişuri poate fi consultat pe website-ul Administraţiei Bazinale de Apă Crisuri, www.rowater.ro, în secţiunea „Consultarea publicului”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !