Prin hartoape cu 4×4

Prin hartoape cu 4×4
Iubitorii motoarelor încinse şi al cailor putere, dar împătimiţi şi de traseele montane s-au reunit în week-end lângă Oradea.

Pasionaţiide 4×4 se reunesc frecvent în Bihor, mai ales de când a luat fiinţă Asociaţia de off-road „Descoperă România 4×4”. În organizarea bihorenilor adunaţi în această asociaţie a a vut loc şi trialul de sâmbătă, când caii putere ale maşinilor de teren s-au adunat pe pârtia din Hidiselu de Sus.

Asociaţia off-road este deja cunoscută în Bihor, şi nu numai, pentru acţiunile lor îndrăzneţe de ajutorare a celor care au nevoie. În iarnă membrii clubului au vizitat localnicii din satul 10 Hotare care au fost izolaţi de ninsori şi le-au dus pachete cu alimente.

Profi şi amatori la off road

Trialul din week-end a fost deschis atât celor cu maşini preparate pentru off-road, dar şi celor care au dorit să testeze calităţile de alpinist ale SUV-ului propriu pregătit doar de stradă. Asociaţia umanitară „Descoperă România 4×4” şi Clubul de Aeromodelism din Oradea, în colaborare cu Primăria Hidişelu de Sus, prin viceprimarul Radu Rogojan şi primarul Adrian Petroi, au realizat competiţia pentru a ajuta un grup de copii orfani de la un orfelinat din Oradea.

La start s-au aliniat 30 de maşini de teren pregătite, plus multe SUV-uri, ATV-uri, motociclete de teren, alături de aeromodele.

Concurenţii au avut de parcurs un traseu, în cel mai scurt timp, şi să aibă grijă să nu răstoarne vreun jalon sau să atingă banda de delimitare a „pistei”. Taxa de înscriere în concurs a fost de 50 de lei, iar din banii adunaţi se va organiza o excursie pentru copiii orfani.

Locul I a fost ocupat de Sorin care, la volanul unui Isuzu Feroza, a scos cel mai bun timp al concursului. Acesta a fost secondat de Florin Buciuman- Nissan patrol, şi Cosmin Merce, tot la volanul unui Nissan Patrol.

Spectacol pe roţi

Cei care au ales să fie martori la trial au avut ce să vadă, deoarece traseul de parcurs a solicitat din plin măiestria şoferilor, iar maşinile au ajuns, de multe ori, în poziţii acrobatice. Printre maşinile care au atras atenţia s-a numărat un GM Hummer H2, dar alături de acest model exotic a evoluat unul dintre puţinii „zimbri” de la Muscel, un ARO.

„ Din câte cunoaştem noi e cel mai mare concurs de acest gen din Bihor, după cele care se organizau în Betfia. Traseul a fost gândit de către colegul nostru Radu Fărcaş care a încercat să arate fiecărui privitor cam ce înseamnă off-road. A fost o zi minunată, ne bucurăm că prin această pasiune comună putem să ajutăm alţi oameni care au nevoie. Într-un cuvânt e cel mai frumos cadou primit de ziua mea, spun acest lucru deoarece azi împlinesc 35 de ani” a spus Ciprian Piţ, membru al asociaţiei „Descoperă România 4×4”.

„Tratament” noroios

Fiind perioada concediilor, iar tratamentele şi împachetările cu nămol sunt la modă, concurenţii de la trial au oferit un spectacol spectatorilor la final de competiţie. Astfel concurenţii au coborât dealul pârtiei din Hidişelu de Jos, la final de concurs, unde există o băltoacă imensă cu noroi, loc în care fiecare a arătat ce poate maşina pe teren alunecos.

V.T.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !