Problematici din domeniul științelor sociale

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Problematici din domeniul științelor sociale
Conferința ,,Actualitate în cercetarea studențească” a adus în atenția participanților probleme din domeniul științelor sociale.


Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea a organizat, în perioada 24-25 mai, conferința internațională cu titlul ,,Actualitate în cercetarea studențească”. Conferința s-a adresat studenților și doctoranzilor de la Sociologie, Asistență Socială și Resurse Umane.

Conferința s-a desfățurat pe secțiuni, în cadrul fiecăreia dintre acestea abordânsu-se problematici din domeniul științelor sociale (“Procese sociale în România actuală”, “Asistența socială în societatea contemporană”, “Perspective în domeniul resurselor umane”, “Aspecte teoretice și practice în cercetarea sociologică”). Totodată, au fost organizate și workshop-uri tematice, menite să contribuie la pregătirea viitorilor specialiști în sociologie, resurse umane și asistență socială (“Metodologia cercetării sociologice”, “Mentoring și coaching în domeniul resurselor umane”, „Modalități de intervenție în asistarea persoanelor vulnerabile”).

Peste 100 de studenți, masteranzi și doctoranzi din țară și din afara țării au participat la secțiunile și workshop-urile conferinței.

Workshop practic

Persoanele interesate de continuarea pregătirii academice printr-un program de studii doctorale în domeniul științelor sociale au avut la dispoziție un workshop practic, în cadrul căruia li s-a oferit posibilitatea de a pune întrebări cadrelor didactice ale Școlii Doctorale de Sociologie și studenților doctoranzi. Tema workshop-ului a fost ,,Cercetare avansată în științele sociale: doctoranzi și viitori doctoranzi în dialog”.

În cadrul acestei conferințe a fost lansată și cartea: „Bandele de stradă”, scrisă de sociologul italian specializat în criminologie, Luca Vincenti. Lansarea a fost moderată de prof. univ. dr. Adrian Hatos, directorul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea.

Conferința a fost organizată de Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială și Școala Doctorală de Sociologie, în parteneriat cu Universitatea din Debrecen și Asociația CHARIS și a oferit studenţilor interesaţi, de la nivel licenţă, masterat și doctorat oportunitatea de a împărtăşi rezultatele cercetărilor proprii în domeniile sociologie, asistenţă socială şi resurse umane.

Evenimentul a beneficiat de o finanțare din partea Ministerului Educației Naționale prin programul de finanțare al evenimentelor științifice studențești.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !