Proiect al DGASPC Bihor pentru tinerii din zona Marghita

Reactualizat la:
Proiect al DGASPC Bihor pentru tinerii din zona Marghita
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bihor în parteneriat cu Liceul Tehnologic Horea din municipiul Marghita, derulează proiectul “TINEREŢE RESPONSABILĂ ÎNTR-O COMUNITATE DINAMICĂ – educația în sprijinul incluziunii sociale eficiente a tinerilor din județul Bihor aflați în situație de risc”, în vederea întăririi coeziunii economice și sociale la nivelul județului Bihor, prin reducerea riscului de marginalizare în cazul a 240 de tineri cu risc de abandon școlar, din medii dezavantajate economic și social, tineri instituționalizați, tineri cu probleme de comportament și tineri cu dizabilități.

Valoarea fondurilor alocate proiectului se ridică la 1.524.149,87 lei, din care 1.295.527,39 lei reprezintă finanțarea grantului SEE, respectiv 228.622,48 lei reprezintă cofinanțarea publică. Proiectul este derulat in cadrul Mecanismului financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009 – 2014, Programul RO10 – Copii si tineri aflați în situație de risc inițiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităților naționale şi pentru promovarea incluziunii sociale.

În intervalul martie 2015- martie 2017, au fost realizați următori indicatori: 240 de tineri aflați in situație de risc au fost selectați ca beneficiari direcți ai proiectului, au fost înființate 4 facilitați sociale pentru acești beneficiari, 30 de părinți/tutori au beneficiat de sprijin prin susținerea unor ședințe de consiliere, 40 de specialiști au participat la cursuri de perfecționare , 240 de beneficiari au fost sprijiniți în căutarea unui loc de munca prin consiliere si orientare vocațională, 130 de beneficiari direcți ai proiectului au urmat cursuri de calificare de nivel 1 si 2, a fost elaborate un ghid de bune practici, 6 tineri din sistemul de protecție sociala au fost incluși într-un program de dezvoltare a deprinderilor de viața independente.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor.

Director general Coordonator proiect

Jr. Puia Lucian-Călin Covaciu Ioan Sebastiansigle0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !