Proiect DGASPC: Tinerețe responsabilă într-o comunitate dinamică

Reactualizat la:
Proiect DGASPC: Tinerețe responsabilă într-o comunitate dinamică
Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Bihor anunță lansarea proiectului “TINEREŢE RESPONSABILĂ ÎNTR-O COMUNITATE DINAMICĂ – educația în sprijinul incluziunii sociale eficiente a tinerilor din judeţul Bihor aflaţi în situaţie de risc”.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, promotor proiect, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Horea din municipiul Marghita, partener proiect, derulează proiectul “TINEREŢE RESPONSABILĂ ÎNTR-O COMUNITATE DINAMICĂ – educația în sprijinul incluziunii sociale eficiente a tinerilor din judeţul Bihor aflaţi în situaţie de risc”, în vederea întăririi coeziunii economice și sociale la nivelul județului Bihor, prin reducerea riscului de marginalizare în cazul a 200 de tineri din judeţul Bihor aflați în diverse situații de risc. Este vorba despre tineri cu risc de abandon școlar, din medii dezavantajate economic și social, tineri instituționalizați, tineri cu probleme de comportament şi tineri cu dizabilități. Valoarea fondurilor alocate proiectului se ridică la 1.256.938,50 lei, din care 1.068.397,73 lei reprezintă finanţarea grantului SEE, respectiv 188.540,77 lei reprezintă cofinanțarea publică.

Proiectul este derulat in cadrul Mecanismului financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009 – 2014, Programul RO10 – Copii si tineri aflați în situație de risc şi inițiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naționale şi pentru promovarea incluziunii sociale.

În intervalul martie – septembrie 2015, respectiv până în luna a şaptea de implementare, în cadrul proiectului au fost duse la îndeplinire următoarele: preselecţia si selecţia beneficiarilor – au fost evaluaţi 443 de tineri, din care au fost selectaţi 200 de beneficiari direcţi; au fost amenajate un număr de 6 săli de curs dedicate proiectului în incinta Liceului Tehnologic Horea din municipiul Marghita; s-au derulat cursurile de formare pentru 10 voluntari implicaţi în activităţile derulate în cadrul proiectului; s-a finalizat achiziţionarea mijloacelor IT – în valoare totală de 84 965 lei; s-a finalizat achiziţionarea de mobilier destinate spatiilor alocate proiectului – în valoare totală de 9 444 lei;

au fost achiziţionate materiale informative – banere, flyre, pliante, roll-up–uri, ecusoane etc. în valoare totală de 7 548 lei; 20 de tineri, elevi ai Liceului Tehnologic Horea din municipiul Marghita, în luna iunie 2015 au participat la Tabăra Sportivă din Costinești; este în plină desfăşurare activitatea de consiliere psihologică – 150 de tineri au beneficiat de o prima şedinţă de consiliere psihologică; este în derulare activitatea de consiliere şi orientare vocațională – 157 de tineri au beneficiat de această acţiune până în prezent; se derulează activitatea de educaţia remedială – 24 de tineri beneficiind, până-n prezent, de cursuri de pregătire în domeniile matematică, geografie si limba engleză.

Detalii proiect

Promotor proiect: Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Bihor

Titlul proiectului: “TINEREŢE RESPONSABILĂ ÎNTR-O COMUNITATE DINAMICĂ – educația în sprijinul incluziunii sociale eficiente a tinerilor din judeţul Bihor aflaţi în situaţie de risc”

Proiect derulat in cadrul Mecanismului financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009 – 2014

Programul RO10 – Copii si tineri aflați in situație de risc si inițiative locale si regionale pentru reducerea inegalităților naționale si pentru promovarea incluziunii sociale

Cod proiect : PET 049

***

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor. Informaţii suplimentare pot fi furnizate de către domnul ec. Covaciu Ioan Sebastian – coordonator proiect.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor

Oradea, str. Feldioarei nr. 13, jud. Bihor – România,

Site: www.dgaspcbihor.ro, e-mail: dgaspcbh@rdsor.ro

Tel.0359-409285, 0259-4763710Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !