Proiect pentru învăţământul rural

Proiect pentru învăţământul rural
Deva – Îmbunătăţirea accesului la o educaţie de calitate pentru elevii din mediul rural a fost prevăzută în componentele unui proiect ce cuprinde mai multe obiective educaţionale. Între acestea se regăseşte aplicarea unor programe de îmbunătăţire a activităţilor de predare-învăţare în şcolile din mediul rural.

De asemenea, se are în vedere pregătirea profesională a cadrelor didactice din mediul rural prin crearea de posibilităţi de pregătire, asigurarea condiţiilor minime de funcţionare a şcolilor de la sate, asigurarea materialelor didactice şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţirea relaţiilor dintre şcoală şi comunitatea locală.

În acest sens, la Şcoala Generală din Veţel, a fost dotat un Centru Fix de Resurse cu echipament în valoare de 11 mii RON, 108 cadre didactice din judeţ au fost înscrise la cursuri universitare sau postuniversitare de reconversie profesională, a fost dotat depozitul de manuale al IŞJ şi 60 de şcoli cu clase V – VIII din judeţ cu peste 12.000 de materiale tipărite auxiliare, în valoare de 105 Ron.

Toate aceste aplicaţii ale proiectului fac parte din runda a II-a, prima fiind încheiată şi aplicată în judeţele-pilot din ţară. Implementarea subproiectelor câştigătoare în cadrul rundei a II-a a permis acordarea de granturi unui număr de 28 şcoli din judeţ, în valoare totală de 274 de mii RON.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !