Proiecte de succes, prezentate

De Simona Albinaru
Cristian Buzlea
Cristian Buzlea
Zece proiecte din Bihor, considerate ca fiind exemple de bună practică în derularea fondurilor europene, vor fi prezentate în cursul acestei săptămâni, multiplicatorilor de informaţii.

Astfel, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) derulează campania națională de informare a reprezentanților societății civile pentru multiplicarea informațiilor despre accesarea și derularea finanțărilor europene pentru agricultură și dezvoltarea rurală acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Campania APDRP, în perspectiva finalizării cu succes a actualului Program de finanțare a agriculturii și dezvoltării rurale – PNDR 2013, precum și ca etapă de pregătire a PNDR 2020, prezintă derularea investițiilor private și publice finanțate cu fonduri europene nerambursabile.

Informare

„Consider că investițiile finanțate prin PNDR în exercițiul financiar 2007 – 2013 pot fi exemple de bună practică și o sursă de inspirație pentru noul PNDR. Exemplul concret este cel mai bun argument pentru a încuraja derularea corectă a fondurilor europene. În mare măsură informațiile eronate și cele negative, tendențioase sau nu, descurajează întreprinzătorul român. Astfel, din dorința de a asigura egalitatea de șanse în accesarea fondurilor europene, vrem să construim un sistem eficient de informare a publicului, care, prin prezentarea corectă și clară a modului de implementare a fondurilor europene, să elimine neîncrederea sau suspiciunile nefondate ale tinerilor întreprinzători”, a precizat Cristian Buzlea, director OJPDRP Bihor.

APDRP va lansa prin această campanie și o platformă web (www.euroagricultura.ro) care va servi ca sursă de informare pentru multiplicatori și pentru publicul larg. Platforma online de informare va include atât informații utile pentru activitatea curentă a multiplicatorilor, cât și prezentări ale celor mai reușite activități de comunicare dezvoltate în rețea și ale celor mai activi și eficienți multiplicatori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !