Proprietarii Moszkva despre inchidere

Reactualizat la:
Proprietarii Moszkva au emis marti un comunicat referitor la inchiderea cafenelei. 

In randurile de mai jos redam comunicatul integral

“În legătură cu închiderea temporară de către autorităţi a cafenelei Moszkva din Oradea dorim să aducem la cunoştinţa opiniei publice următoarele.

Poliţia locală din Oradea a emis o informare în legătură cu închiderea cafenelei Moszkva, în care document se precizează faptul că anul trecut au primit 14 reclamaţii telefonice, iar în anul în curs s-au înregistrat 4 reclamaţii telefonice şi 2 scrise. Au omis însă informaţia importantă conform căreia toate aceste reclamaţii provin de la aceeaşi familie, şi nu de la diferite persoane. Este vorba de soţ şi soţie, cuplu care a pornit o adevărată cruciadă împotriva cafenelei Moszkva de mult.

În vederea asigurării funcţionării cafenelei în cadru adecvat şi civilizat, am luat legătura cu toate familiile care sunt domiciliate în zonă, cerăndu-le părerea. Cu excepţia familiei sus menţionate toate celelalte familii ne-au declarat că funcţionarea cafenelei nu le creează nici un fel de discomfort, aşadar nu au probleme nici cu nivelul de zgomot provenind din local.

În decizia care prevede închiderea localului se menţionează şi faptul că s-au efectuat măsurători privind nivelul de zgomot. În legătură cu acesta dorim să precizăm faptul că echipamentul respectiv, folosit la acele măsurători nu a fost calibrat metrologic, totodată nu se cunoaşte marja de eroare a dispozitivului, s-a omis şi efectuarea măsurătorilor în mod profesionist.

De reţinut mai este faptul că la ultima reclamaţie primită, autorităţile nici nu s-au deplasat la locaţie, să verifice dacă ceea mai nouă reclamaţie a familiei susmenţionate este întemeiată sau nu, preferând să amendeze de la un birou – iar această ultimă amendă adus direct la suspendarea activităţii cafenelei de către autorităţi.

Conducerea cafenelei Moszkva îşi exprimă încă o dată buna credinţă, subliniază disponibilitatea pentru a găsi o soluţie legală, paşnică, convenabilă tuturor. Pentru asta am luat multiple măsuri săptămânile trecute – printre acestea se numără îmbunătăţirea izolaţiei fonice, reducerea nivelului volumului în cazul evenimentelor, toate concertele se termină la timpul stipulat în lege, iar pentru evenimentele mai mici am asigurat o altă începere care nu poluează fonic deloc spre exterior.

Considerăm inacceptabil să fim discriminaţi, deoarece în oraş funcţionează multe alte localuri împotriva cărora se formulează într-adevăr multe plângeri şi care nici nu încearcă remedearea aspectelor reclamate. Totodată ţinem să mulţumim pentru suport oaspeţilor noştri, precum şi unor cluburi şi persoane private care se solidarizează cu cauza noastră, precum şi pentru susţinerea din partea mass media. Asigurăm opinia publică şi autorităţile că Moszkva vrea să rămână ceea ce este şi acum: for de întâlnire pentru comunităţile române, maghiare şi de alte naţionalităţi, centru multicultural, care găzduieşte multe evenimente culturale, precum şi local care oferă servicii de calitate, respectând toate prevederile legale.” 

Politia Locala se justifica in cazul Moszkva

Primarul a inchis localul „Moszkva

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !