Prostituatele plătesc la Primărie

3Comentarii
Oradea – Finanţele locale s-au procopsit, de la intrarea în nou an, cu o nouă sursă de venituri, amenzile contravenţionale. Activitatea presupune o mare cheltuială de energie cu un rezultat financiar nesemnificativ, după cum comentează surse autorizate.

„Fiscul va fi degrevat de această muncă foarte obositoare şi ineficientă de a încasa amenzi în sume mici de la persoane fizice”, considera Sebastian Bodu, preşedintele (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) ANAF, atunci când a obţinut acest transfer de la Guvern.

Astfel, funcţionarii Primăriei sunt, de acum, datori să presteze „munca obositoare şi ineficientă” de a încasa sancţiunile pentru nedepunerea la timp a declaraţiilor de venit, a obligaţiilor la bugetul de stat, a deconturilor de TVA precum şi a rapoartelor fiscale lunare de la casele de marcat. Mai mult, la ghişeele camerei 14 din Primărie ar trebui să se prezinte şi prostituatele care au primit amenzi contravenţionale. Surse anonime din Primărie şi-au manifestat îngrijorarea pentru modul în care se vor încasa aceste amenzi, dat fiind numărul mare de amenzi aplicate, şi câte trei pe zi, şi situaţia materială a contravenienţilor.

 

30 de miliarde restanţe

Ca şi cum nu le-ar ajunge funcţionarilor din Primărie că au de operat un nou domeniu de activitate, legea le trasează şi sarcina de a umbla şi după amenzile date anul trecut de finanţele generale şi neîncasate încă. „O primă evaluare a situaţiei arată că avem între şase şi şapte mii de debitori persoane fizice la plata amenzilor contravenţionale, între 14.000 şi 15.000 de amenzi în valoare totală de aproximativ 30 miliarde de lei vechi”, ne-a spus Tănase Miculescu, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primărie.

Modificarea pentru Primărie şi obligativitatea de a prelua amenzile contravenţionale date de CFR şi de Romsilva. „Situaţia acestora este puţin mai complicată atunci când amenzile contracevnţionale sunt însoţite de despăgubiri. În aceste cazuri, procesul verbal de constatare a contravenţiei se face în două exemplare, amenda o executăm noi iar despăgubirile CFR-ul sau Romsilva. Astfel, dacă un orădean sparge geamul unui tren, spre exemplu, noi încasăm amenda, iar CFR-ul despăgubirea pentru bunul distrus”, zice directorul adjunct.

Cristina Ghilea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor