Protest spontan la Protecţia Consumatorilor

De Dan Birta
Comisarii de la CJPC Bihor s-au alăturat protestului spontan declanşat la nivel naţional
Comisarii de la CJPC Bihor s-au alăturat protestului spontan declanşat la nivel naţional
Comisarii ANPC sunt nemulţumiţi de salariile mici, comparativ cu ale altor instituţii de control.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor vor să atragă atenţia asupra salariilor mici pe care le primesc, comparativ cu alte instituţii de control cu atribuţii similare. În acest sens, la nivel naţional, marţi, 7 iunie 2016, între orele 12:00 şi 13:00 a avut loc un protest spontan.

La acest protest s-au aliniat şi angajaţii Comisaritului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor. Pe uşa instituţiei era un afiş cu protestul spontan, dar comisarii îşi desfăşurau activitatea în continuare, unii pe teren, iar alţii la birou.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, „această acţiune spontană are menirea de a atrage atenţia asupra salarizării inacceptabil de mici a funcţionarilor publici din cadrul instituţiei şi a discordanţelor extrem de mari care există pe plan salarial între aceştia şi ceilalţi funcţionari publici cu atributii similare. Nemulţumirea actuală vine în contextul în care în aceste zile se ia în discuţie o eventuală aliniere a salariilor funcţionarilor publici din cadrul ANPC (cu structurile teritoriale aferente) cu cele ale
funcţionarilor publici din alte instituţii cu atribuţii similare, lucru care a creat de-a lungul timpului o amplă nemulţumire.

Discrepanţe salariale

„Prin acest protest s-a dorit să se tragă un semnal de alarmă asupra discrepanţelor salariale. Spre exemplu, un coleg debutant are un salariu net de 925 de lei. Un comisar superioar de la CJPC Bihor are un salariu net de 1.700 de lei. Comparativ, un angajat al Direcţiei Sanitare cu aceleaşi atribuţii de control, are un salariu de 4.000 – 5.000 de lei. Noi nu avem doar produse alimentare, ci ne ocupăm şi de servicii financiare, bancare, prestatori de servicii, etc”, a precizat Giani Bura, comisar şef adjunct la CJPC Bihor.

„Chiar şi în cadrul instituţiiei sunt discrepanţe foarte mari. Prin desfiinţarea treptelor de salarizare III, II, I, un comisar are un salariu de 1.700 de lei, iar altul 2.100 de lei, deşi ar trebui să aibă salarii similare, având aceleaşi atribuţii şi aceeaşi vechime”, spune Adela Baziliu, comisar superior la CJPC Bihor.
În cazul în care semnalul de alarmă pe care l-au tras comisarii de la ANPC nu va avea nici un efect, aceştia atrag atenţia că vor fi urmaţi şi alţi paşi, în coformitate cu prevederile legale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !