„Pune inimă” pentru taberele copiilor nevoiași

De Crina Dobocan
Beneficiari ai taberelor Love Bihor
Beneficiari ai taberelor Love Bihor - © Foto: Love Bihor
Dacă în luna noiembrie avem zile dedicate shopping-ului, precum Black Friday şi Cyber Monday, deja adoptate la nivel internaţional, Asociația „Love Bihor” propune o zi în care să fie încurajate generozitatea şi implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor.

Ziua aleasă marți, de la ora 19:00, când la Bistro Blues Cafe vor pune inimă și vor încânta publicul prezent magicienii Eduard şi Bianca și artiștii Natalia Selegean, Izabela Geambaşu, Sergiu Nica, Melaz, Sorina Rostaş, Arthur Weber.

„Prin acest eveniment ne dorim să adunăm fonduri pentru organizarea taberelor Love Bihor 2019, dedicate copiilor proveniţi din familii nevoiaşe. Scopul taberelor este de a oferi ocazia copiilor proveniți din familii defavorizate să participe la tabere, și în acest fel să poată avea experiența de învățare în cadrul ei, prin care să îşi dezvolte aptitudinile de viaţă socială, de lucru în echipă, comunicare şi creşterea stimei de sine”, a explicat Georgeta Szabo, președintele Asociației „Love Bihor”.

Potrivit acesteia, programul Love Bihor a început în 2015 cu o tabără de 5 zile pentru 20 de copii. În 2016, la începutul lunii august, timp de șapte zile, 15 copii din familii normale și 15 copii din centre de plasament au avut ocazia să participe la tabăra Love Bihor, unde au învățat împreună să se accepte.

2018 a însemnat pentru programul „Love Bihor” două tabere pentru copiii proveniți din familii defavorizate din județul Bihor, participând în total 70 de copii cu vârsta între 7-14 ani. În 2018, 50 de copii cu vârsta între 10-16 ani, proveniţi din familii defavorizate, s-au bucurat de 6 zile în tabăra Love Bihor.

În cadrul taberelor, copiii au participat la activități special gândite şi pregătite de către voluntari și modificate în funcție de preferințele acestora, astfel încât organizatorii să își poată îndeplini obiectivele propuse. Principala metodă folosită este învăţarea prin experienţă.

Programul activităţilor cuprinde exerciţii şi jocuri de cunoaştere, autocunoaştere şi lucru în echipă; activităţi sportive, precum: tir cu arcul, dans sau drumeţii; ateliere de creaţie: pictură pe sticlă, țesut, ceramică, confecţionare de diverse obiecte hand made; activităţi de timp liber, precum şi activităţi specifice taberelor: foc de tabără, seară de talente, petrecere în pijamale. Intrarea la eveniment este liberă. Participanții sunt invitați să facă o donație pentru a susține programul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !