Raed Arafat nu doreşte să fie folosit în razboiul dintre Laszlo Tokes şi UDMR

Reactualizat la:
Raed Arafat nu doreşte să fie folosit în razboiul dintre Laszlo Tokes şi UDMR
 În preajma zilei de 15 martie, pe străzile din Oradea au apărut afişe cu principalii lideri ai UDMR care au fost batjocoriţi atât în scris , cât şi prin „mici ajustări” aduse portretelor acestora. În spatele acestei campanii stau oamenii lui Laszlo Tokes. Pe afişul dedicat lui Cseke Attila apărea şi numele secretarului de stat Raed Arafat. Deranjat, acesta a ţinut să facă cateva precizări.

„În întreaga mea carieră profesională am evitat să particip la viaţa politică propriu-zisă. Reafirm din nou, încă o dată, că nu doresc să fac politică, cer tuturor să respecte dorinţa mea de a nu mă implica în dezbateri politice şi ca numele meu să nu fie folosit pentru teme electorale şi politice.Cunosc managementul sistemului sanitar românesc de după 1989 şi am colaborat în ultimii ani cu mai mulţi miniştrii ai sănătăţii. Am avut o colaborare foarte bună cu domnul ministru Cseke Attila, pe care îl consider unul dintre cei mai buni miniştrii ai sănătăţii din ultimii 22 de ani, reformele înfăptuite sau începute în mandatul dânsului fiind absolut necesare, rămânând definitorie descentralizarea spitalelor către autorităţile administraţiei publice locale. În anul 2010, domnul ministru Cseke a promis descentralizarea spitalelor şi a realizat-o.

Îi mulţumesc, în mod special, pentru atenţia şi sprijinul acordat pentru dezvoltarea sistemului medical de urgenţă – SMURD şi Ambulanţă, precum și la nivelul unităților de primiri urgențe – fie că e vorba de îmbunătăţirea infrastructurii în care acestea îşi desfăşoară activitatea, fie că vorbim de dezvoltarea parcului auto necesar desfăşurării activităţii acestor servicii și achiziția de elicoptere pentru acoperirea pe plan național a activității de salvare aeriană.Reafirm încă o dată şi rog toţi actorii politici să respecte voinţa mea ca numele şi activitatea mea profesională să nu fie folosite în dezbateri politice, spune subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, într-un comunicat.

„Nu am văzut afişele”

Bănuiţi că s-ar afla în spatele afişelor în care liderii UDMR Bihor sunt asociaţi cu Petofi, chiar în preajma zilei de 15 martie, reprezentanţii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania neagă orice implicare. „Eu nu am ieşit din casă, nu le-am văzut. Nu ştiu despre ce este vorba, deci nu pot să dacă sunt de-acord cu ceea ce scrie acolo”, spune Nagy Josef Barna.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !