Recital de cameră „Saveurs Multi-Tonales”

De Raul Simea
Reactualizat la:
Recital de cameră „Saveurs Multi-Tonales”
Vineri, 27 mai, în cadrul săptămânii științifice, orădenii s-au bucurat de un recital de muzică clasică într-un cadru postmodernist la un pahar de vin, șampanie și gustări din gastronomia locală.

Puplicul prezent vineri la Posticum s-a bucurat de interpretarea extraordinară a unor partituri semnate de Joseph Haydn, W.A. Mozart, Maurice Ravel, Darius Milhaud. Cei trei invitați speciali care i-au încântat pe cei prezenți cu lucrări din clasicismul rococo-ului, exotismul impresionismului și aventurile avantgardiste de factură kafkiană (György Kurtág) sunt: Adriana Paler-Nicolescu, Dana Babos și Bogdan Scurtu.

Pianista Adriana Paler-Nicolescu a susţinut recitaluri şi concerte în România (inclusiv la Ateneu, Bucuresti), Austria (inclusiv Konzerthaus, Viena), Ungaria (inclusiv la concertul aniversar cu și pentru György Kurtag, 2016, Budapesta), Germania, Italia, Franţa, Anglia, Cuba, Elveţia, Portugalia şi Croaţia. A înregistrat CD-uri în urma diferitelor concerte live, în Engelberg, Elveţia, în Mannheim, Germania, și în ORF (societatea de radio) Wien ca laureată a premiului I pentru interpretarea repertoriului clasic vienez în 2005.

DSC_5283

Mezzo-soprana Dana Babos, născută la Oradea, și-a terminat studiile superioare de canto la Universitatea de muzică din Viena, sub îndrumarea Prof. univ. Ingrid Doll, Prof. univ. Georgia Michaelides și solistei Eliza Marian-Zurmann. A participat la numeroase evenimente culturale și turnee în Austria, Ungaria, Suedia și Germania. Pe lângă activitățile solistice s-a dedicat domeniului pedagogic și științific. Momentan este profesoară de canto la Școala de muzică Johann Sebastian Bach din Viena și colaborează cu Corul Operei din Viena pentru proiecte internaționale.

 

DSC_5275

Clarinetistul Bogdan Scurtu a apărut în concert la Carnegie Hall și Merkin Hall în New York City și a concertat alături de ansambluri precum Argento Ensemble și Contemporary Chamber Players, Palm Beach Opera, American Mozart Orchestra, SouthWest Florida Symphony și fosta Florida Symphony. Un avid interpret de muzică nouă, Bogdan Scurtu a colaborat în concert cu compozitori precum George Crumb, Tristán Murail, Sheila Silver sau Mark Gustavson.

Dr. Scurtu a publicat numaroase articole de istoria și teoria muzicii în publicații academice; a predat clarinet, istoria muzicii, analiză Schenkeriană, muzică de cameră și alte cursuri la Stony Brook University (State University of New York), Long Island Conservatory și la Universitatea Transilvania Brașov. Din 2016 Dr. Scurtu este lector titular la catedra de clarinet de la Universitatea din Oradea.
DSC_52870Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !