Record de participare la a treia editie a proiectului Fotbal si feminitate

Record de participare la a treia editie a proiectului Fotbal si feminitate
© Foto: frf.ro
4.390 de fete s-au înscris în competiții destinate fotbalului feminin, în cadrul proiectului „Fotbal şi feminitate”.

Proiectul, aflat în cel de-al treilea an de desfășurare, a adus în prim-plan şase județe participante și 24 de cluburi de fotbal feminin. Totodată, în actuala ediție a acestui proiect au fost înregistrate recorduri, atât în privința numărului de participante înscrise, cât și ca număr de echipe angrenate în competiție. Astfel, pentru ediția din acest an, numărul total al fetelor înscrise în proiect a fost de 4.390; dintre acestea, 4.150 de înscrieri au fost contabilizate la nivelul Asociațiilor Județene și 240 la nivelul cluburilor de fotbal feminin.

Formatul acestui proiect are ca principiu derularea unor activități specifice de promovare la nivelul județelor implicate, împreună cu stimularea de înscrieri on line pe site-ul www.fotbalfeminin.ro a celor care doresc să participe la competiții destinate fotbalului feminin, urmate de organizarea de competiții în sistem piramidal, faza finală fiind o competiție între toate județele implicate la două categorii de vârstă: sub 14 ani și sub 12 ani. Înscrierile au fost realizate individual, cu echipa clasei, cu echipa școlii sau la nivel profesionist cu echipa clubului, însă la secțiunea destinată fetelor sub 14 ani și sub 12 ani.

Foto: frf.ro Foto: frf.ro/ Fun Sports ©

Campioane la capitolul înscrieri au fost în acest an Asociațiile Județene de Fotbal din Suceava și Teleorman. Suceava a înregistrat 1.834 de înscrieri, în timp ce Teleorman s-a situat pe locul doi cu 1.623 de înscrieri. Au mai participat în acest an la acest proiect şi judeţele Dolj, Bistrița Năsăud, Caraș Severin și Iași, fiecare cu înregistrări de sub 400 de sportive / asociație.

Înscrierile pentru competiții organizate la nivel de școli de fotbal au adus și în acest an un număr record de participante – 240.

Foto: frf.ro/ Fun Sports Foto: frf.ro/ Fun Sports ©

Etapele viitoare în cadrul acestui proiect:
23-30 Iunie – Costinești – Centrul de pregătire pentru sportivele din Dolj, Teleorman și Caraș Severin.
1-8 Iulie Costinești – Centrul de pregătire pentru sportivele din Suceava, Iași și Bistrița-Năsăud.
23-27 August Ocna Şugatag – Centrul de pregătire pentru sportivele din cadrul cluburilor sportive
16-18 Octombrie Turneul final între Asociațiile Județene.

În perioada 26-28 Iunie, la Odorheiu Secuiesc, se desfășoară Turneul Final al Ligii de Tineret Speranțe cu participarea cluburilor Independența Baia Mare, Olimpia Cluj, Armonia Fălticeni, CSŞ Tîrgoviște și Universitatea Alexandria.

Proiectul „Fotbal şi Feminitate” contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 3.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, „Dezvoltarea fotbalului feminin”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !