Rectorii din toată țara se întâlnesc la Oradea

De Crina Dobocan
Universitatea din Oradea, gazda Consiliului Național al Rectorilor
Universitatea din Oradea, gazda Consiliului Național al Rectorilor - © Foto: FAN
Consiliul Național al Rectorilor organizează, în 1 iunie, o întâlnire la Oradea.

Consiliul Național al Rectorilor organizează, în perioada 31 mai – 3 iunie, întâlnirea rectorilor la Universitatea din Oradea. De 1 iunie, în Aula Magna a instituției va avea loc ședința festivă prilejuită de aniversarea a 55 de ani de învățământ superior la Universitatea din Oradea (1963 – 2018). Consiliul Național al Rectorilor reprezintă universităţile acreditate din România, în raport cu autorităţile statului, fiind singurul organism de promovare a intereselor, inclusiv în procesul legislativ care privește direct educaţia şi cercetarea.

La eveniment vor fi prezenți, alături de rectorii universităților publice și private din România, invitați din partea Ministerului Educației Naționale, Ministerului Cercetării, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Consiliul National al Finanțării din Învățământul Superior (CNFIS), Academia Română, Federații studențești, Sindicatul Alma Mater, etc.

Lucrările Consiliului Național al Rectorilor se vor desfășura la Hotel Internațional din Băile Felix. La eveniment va fi prezent și ministrul Educației, prof. univ. dr. Valentin Popa. În prima parte a întâlnirii, șefii universităților din România vor vorbi despre ,,Învățământul superior românesc – prezent și viitor (sinteză/date statistice). În a doua parte a întâlnirii se va discuta despre finanțarea învățământului superior pentru anul 2018 și despre cerințele pieței muncii la nivel european. Lucrările vor fi conduse de prof. univ. dr. Claudia Popescu, președintele CNFIS, precum și de prof. univ. dr. Adrian Curaj, director general al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetare, Dezvoltare și Inovare.

În 2 iunie, lucrările vor continua cu prezentarea proiectului QAFIN – draft metodologie de clasificare pentru pilotare de către doi experți ai Băncii Mondiale (Romina Miorelli și Alex Usher), dar și cu discuții legate de activitățile Consiliului Național al Rectorilor în domeniul internaționalizării. De asemenea, organizațiile studențești naționale vor prezenta problemele cu care se confruntă colegii lor din țară, iar sindicatul Alma Mater va prezenta problemele dascălilor. Ziua se va încheia cu o serie de dezbateri pe marginea temelor prezentate. În ultima zi a întrunirii, discuțiile se vor ax ape tematica proiectelor commune.

Conferința face parte din șirul de evenimente organizate de CNR sub egida Centenarului Unirii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !