Rectorul vrea să rămână la șefie, prorectorul și-a dat demisia

De Alexandru Guiaș
Unul vrea la șefie în continuare, celălalt plecat cu demisie
Unul vrea la șefie în continuare, celălalt plecat cu demisie
Anunțul făcut de rectorul Constantin Bungău privind participarea la alegerile pentru funcția de rector a Universității din Oradea, nu a mirat pe nimeni.

De fapt rectorul a intenționat să-i „surprindă” pe unii din contracandidați și nu pe reprezentanții massmedia cu anunțul făcut pe „ultima sută de metri” privind intenția sa de a obține un nou mandat la șefia Universității. Printre obiectivele sale de viitor Constantin Bungău a spus că dorește atragerea cât mai multor proiecte europene şi menţinerea calificativului Universității, încurajarea cercetării ştiinţifice.

Referitor la contracandidaţii săi şi faptul că unii dintre ei sunt susținuți politic rectorul a spus că el vrea ca Universitatea să fie autonomă, și că nu e nici o problemă că sunt universitari care sunt implicați în politică și că viața politică de la noi are nevoie de ei, însă să o practice doar după ce își termină studiile, pentru a nu amesteca politica cu viața Universității. Alegerile pentru funcția de rector al Universității din Oradea vor avea loc în data de 19 aprilie, iar cei care doresc să candideze la fotoliul de șef al instituției se pot înscrie între 28 martie și 1 aprilie.

Prorectorul a plecat

Un alt aspect a atras atenția masmedia. Este vorba despre demisia prorectorului Marcela Prada. Conform anunțului făcut de Constantin Bungău, Marcela Prada și-a dat demisia marți (15 martie) din funcția de prorector al Universităţii, aceasta fiind catalogată ca incompatibilă de Comisia de validare a mandatelor din Senat.

Marcela Prada nu va fi înlocuită în funcție de nimeni, prerogativele acesteia vor fi preluate rectorul Constantin Bungău, deoarece mandatul actualei conduceri executive va urma să expire doar peste circa o lună și jumătate (4 mai). Chiar dacă și-a dat demisia din fucția de prorector a Universității din Oradea, Marcela Prada va rămâne în continuare senator în cadrul instituţiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !