Referendum la Universitatea din Oradea

Referendum la Universitatea din Oradea

Referendum la Universitatea Oradea. Cadrele didactice şi cercetătorii cu contract de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată, precum şi reprezentanţii studenţilor în consiliile facultăţilor şi în Senatul Universităţii, votează miercuri modalitatea de alegere a Rectorului Universităţii din Oradea. Referendumul se va desfăşura între orele 8:00 şi 18:00 în Sala de Jocuri Sportive de la Universitatea Oradea.

La Referendum vor participa 794 de persoane cu drept de vot, dintre care 77 sunt studenţi.

„Ei trebuie să voteze modalitatea de alegere a rectorului. Aceasta pentru că Legea Educaţiei Naţionale permite universităţilor să opteze pentru alegerile prin vot sau cele prin concurs. Modalitatea votată de universitari va fi folosită la alegerile rectorului care vor avea loc la începutul anului viitor, la încheierea mandatului actualului rector al Universităţii Oradea, Cornel Antal”, a spus Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt de la Universitatea Oradea.

Potrivit acesteia, buletinele de vot (900 de bucăţi) au fost tipărite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi au fost ridicate de la Bucureşti de un reprezentant al Universităţii din Oradea. De asemenea, au fost stabilite patru secţii de votare, grupate pe facultăţi, şi vor fi amplasate patru urne de vot. Referendumul va fi validat doar dacă participă jumătate plus unu din alegători. În cazul în care acest lucru nu se va realiza, Referendumul se va repeta în cel mult o săptămână.

5.324 de locuri la Universitatea Oradea

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !