Refugiaţii, mai valoroşi decât copiii

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
2Comentarii
Refugiaţii, mai valoroşi decât copiii
Nu am nimic cu imigranţii ce ocupă în valuri Europa. Fiecare om e liber să se stabilească unde crede că îi va fi mai bine. Am şi compasiune foarte mare pentru femeile şi copiii puşi să facă atâta drum din cauza războiului din ţara lor.


Dar atâta vreme cât mai fiecare val de imigranţi are parcă nişte căpetenii chitite să intre în ţările Europei cu forţa, cu cagule pe cap şi prin acte de violenţă mă îndoiesc că ar merita statut de refugiaţi.

Este bine să ajuţi fără condiţionare, dar în acelaşi timp este bine să respecţi regulile de convieţuire din fiecare receptoare. Cum să interpretăm altfel gesturile multor imigranţi bărbaţi, care cer să fie trataţi ca refugiaţi în Europa, pozează în victimă invocând familia dar sparg garduri, aruncă cu te miri ce în forţele de ordine şi ameninţă în stânga şi în dreapta?

S-au dat publicităţii şi sumele ce se vor da refugiaţilor în fiecare ţară. Noi nu trăim în Elveţia, unde refugiaţii vor primi peste 1000 de euro lunar, ci în România, unde dacă nu furi, nu înşeli şi nu dai în cap, greu o scoţi la capăt în viaţă şi-ţi distrugi sănătatea muncind pe brânci să-ţi ţii familia şi copiii.

Şi dat fiind nivelul de trai scăzut din România, este motivată nemulţumirea multor concetăţeni care reclamă deja discriminare între sumele ce le vor primi refugiaţii şi, de exemplu, alocaţiile de copii.

Exact cum sumele de bani alocate pentru deţinuţi sunt prea mari comparativ cu cele alocate copiilor ori bătrânilor, ori oamenilor cu probleme extreme, exact aşa este privită acum şi situaţia refugiaţilor.

România a declarat că poate primi doar vreo 1500 de refugiaţi, Europa ne-a băgat pe gât încă o mie în plus. Şi mă îndoiesc că ar fi locuri prin campusurile universitare de cazat refugiaţi, după cum mă îndoiesc, dat fiind comportamentul agresiv al multor refugiaţi, că vor reuşi să trăiască în pace pe aici.

Tot ce ne rămâne e să sperăm, aşa cum mai propuneam într-o opinie nu demult scrisă, că serviciile ţării vor fi pe fază şi vor anihila din vreme orice tentativă de tulburare a păcii de la noi, de care, trebuie să recunoaştem, că avem parte în acest colţ de lume.

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor