Refuzata sa fie servita pentru maruntis

Reactualizat la:
1Comentariu
Bacsi Ileana nu a fost servită pentru că avea bani mărunţi
Bacsi Ileana nu a fost servită pentru că avea bani mărunţi
Pentru că avea monede de 5 şi de 10 bani, o femeie nu a fost servită cu pâine.

Este greu de crezut, dar unele magazine refuză banii mărunţi de 5 şi de 10 bani. Chiar dacă au preţuri subunitare unde este nevoie de astfel de monede. A păţit-o pe pielea ei Bacsi Ileana, o pensionară din Oradea. În data de 4 ianuarie 2012 femeia s-a dus la o brutărie din Piaţa Rogerius să cumpere pâine. Pâinea costa 3,70 de lei, iar femeia i-a dat vânzătoarei şase monede de 5 bani şi restul de 10 bani, fiind ultimii bani pe care-i mai avea disponibili. Vânzătoarea când a văzut monedele i-a luat pâinea din mână întrebând-o: „Mi-ai adus bani de biserică?”.

Clienta, cu lacrimi în ochi, şi-a luat banii şi a plecat la alt magazin din apropiere unde a fost servită, chiar dacă avea doar mărunţiş. „Mi-a crăpat obrazul de ruşine faţă de cumpărătorii care se aflau în spatele meu”, spune Bacsi Ileana. Trebuia specificat faptul că întâmplarea a avut loc între orele 13:00 şi 14:00 şi nu la închiderea magazinului, când vânzătoarea ar putea invoca faptul că nu mai avea nevoie de bani mărunţi.

Bacsi Ileana ne-a precizat că nu este prima dată când a fost refuzată de către vânzătoarea respectivă. În urmă cu doi ani, femeia a mai primit un refuz când a vrut să cumpere pâine. Atunci avea 1,40 de lei, din care zece monede erau de 1 ban, iar restul de 5 şi de 10 bani. Probabil, vânzătoarea avea o râcă împotriva clientei, de atunci.

E nevoie de mărunţiş

Întrebând vânzătoarele de la alte chioşcuri de pâine din Piaţa Rogerius, am primit răspunsul unanim că este nevoie de bani mărunţi. „Eu, de multe ori le cer bani mărunţi şi nu mă supăr dacă cineva îmi vine cu monede”, ne-a declarat o vânzătoarea de la un magazin învecinat.

Patroanei magazinului, Carmen Blaga, nu i-a venit să creadă când i-am relatat cele întâmplate. „Nu-mi vine să cred acest lucru. De multe ori mă sună să le duc bani mărunţi”, a explicat patroana magazinului. Ulterior, după ce a vorbit cu angajata, Carmen Blaga ne-a relatat şi varianta acesteia. „Vânzătoarea spune că i-a înapoiat femeii banii să-i numere, pentru că nu erau atâţia cât zicea ea. Eu nu ştiu ce să spun, dar de fiecare dată le-am cerut vânzătoarealor să se comporte civilizat cu clienţii şi să-i servească chiar dacă le lipsesc câţiva bănuţi. Femeia trebuia să mă sune pe mine, fiindcă pe geam este afişat numărul meu”, ne-a relatat Carmen Blaga.

Una peste alta, situaţia putea fi alta cu mai multă bunăvoinţă din partea vânzătoarei.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor