Regina Kangoo Jumps, la Oradea. Lansează programul „Sănătate pe ghete”

De Veronica Bursaşiu
4Comentarii
Kinga Sebestyen
Kinga Sebestyen - © Foto: Kangooclub
80 de persoane vor beneficia gratuit de program. La capătul studiului, la Oradea se va înființa un „Centru-pilot KAPO – Sănătate pe ghete”, unic în Europa de Sud-Est.

Studiul lansat de Kinga Sebestyen, românca care se confundă cu conceptul Kangoo Jumps în Europa, doreşte să dovedească că, prin programele pe ghete rebound „se pot crea/preveni/schimba obiceiurile şi comportamentele de risc legate de stilul de viață în diferite boli, indiferent de sex sau vârstă”. Kinga Sebestyen, antrenoarea care a adus conceptul de Kangoo Jumps în România, își dă întâlnire cu orădenii luni, 28 ianuarie, ora 18:00, la Casa de Cultură „Florica Ungur”.

Monitorizați de medici

Celebra antrenoare vine la Oradea pentru a lansa studiul „KAPO – Program medical de prevenție «Sănătate pe ghete»”.
La Casa de Cultură „Florica Ungur”, persoanele înscrise pentru a participa la studiu vor întâlni echipa de medici și de specialiști care îi va monitoriza pe toată perioada în care vor urma orele de Kangoo Jumps. Ea are alături medici apreciați, precum conf. dr. Olivia Ligia Burtă, medic primar medicină de laborator, șef lucrări dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie, şef lucrări dr. Corina Șuteu, medic primar medicina muncii, şi psiholog Corina Chiorean.

„Admiterea în studiu implică mai multe faze, prima fiind reprezentată de examinarea clinică şi evaluarea posturii corporale, testarea echilibrului, electrocardiogramă, spirometrie. Pe baza rezultatelor, urmează a doua fază a studiului, cu efectuarea testărilor paraclinice de laborator (comune: hematologie/biochimie şi specifice: imunohematologie, hormoni). După evaluarea de etapă urmează măsurători antropometrice, scanare ecografică Hosand, adipocentimetrie, testări pentru autopercepţie imagine corporală”, explică inițiatoarea programului.

Centru-pilot unic

În urma selecţiei, 80 dintre persoanele care au aplicat vor începe programele de reabilitare pe ghete la sfârșitul acestei luni, în patru grupe, în funcție de criteriile medicale de admitere în studiu: persoane supraponderale, diabetice, cu afecțiuni ale aparatului osteoarticular şi un lot martor, de persoane sănătoase.

Acestea vor urma programe medicale pe ghete rebound la sala Fit 4U Oradea, iar în fiecare grup de studiu vor fi şi medici.
Exercițiile se vor derula de trei ori pe săptămână, câte o oră, timp de 3 până la 6 luni, cu evaluarea săptămânală de către Kinga a abilităţilor motrice şi evaluarea „în oglindă” la debutul şi la finalul a aceloraşi parametri care au stat la baza admiterii în studiu şi a evoluţiei.
După realizarea studiului amănunțit şi publicarea rezultatelor, se vor pune la Oradea bazele unui „Centru-pilot KAPO – Sănătate pe ghete”, unic în Europa de Sud-Est. Pentru a veni în ajutorul generației tinere, în scopul prevenției creșterii riscului de îmbolnăvire, se va lansa un set de programe de reabilitare și recuperare pe ghete pentru spitale, şcoli, grădinițe, centre de reabilitare și săli de fitness.

În plus, se vor organiza, la nivel naţional şi internaţional, evenimente ştiinţifice şi sportive, având ca temă de interes promovarea programului de sănătate „KAPO – program medical de prevenție «Sănătate pe ghete»” și se vor forma noi specialiști care vor lucra cu publicul larg în vederea prevenției sau a tratării afecțiunilor medicale prin programele create de Kinga Sebestyen, în colaborare cu specialişti în medicină.

Colaboratorii pentru realizarea acestor obiective sunt anunțați: Facultatea de Medicină din cadrul Universitătii din Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Clinica Medicris, Centrul de Sănătate şi Lipoterapie dr. Alin Iova, Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor, Primăria Municipiului Oradea şi profesionişti cu interes în acest domeniu.

Kinga Sebestyen este trainer coordonator Kangoo Jumps, însemnând că antrenează toți trainerii din lume acordând diplome de acreditare. Kinga acordă și titulaturi de Kango Jumps Presenter, fiind autoarea manualului și a testelor prin care trebuie să treacă cei care își doresc să activeze în acest domeniu, peste tot în lume.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor