Replica Lacului 1 Mai reconstituită la Grădina Botanică Jibou

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Replica Lacului 1 Mai reconstituită la Grădina Botanică Jibou
Vor să reconstitue „laguna termală” din 1 Mai în Grădina Botanică Vasile Fati din Jibou. Este un lac unic în lume datorită nufărului care a supravieţuit aici mii de ani.

Proiectul s-ar putea finaliza până la finele lui 2017. Ceea ce intenţioneză să facă speciliştii de acolo este replicarea ecosistemului lacului de la 1 Mai în sere, ceea ce oferă un mediu controlat. Proiectul ar putea salva trei specii deosebite Nymphaea lotus thermalis, roşioara lui Racoviţă şi melcul melanosis , aflate pe cale de dispariţe. Obiectul proiectului este să conserve aceste specii.

Conform declaraţiei lui Cosmin Sicora, directorul Centrului de Cercetări Biologice Vasile Fati Jibou pentru magazinsălajean „ce am dori este să facem un bazin cu apă încălzită, în seră, unde să reconstituim ecosistemul, adică să avem specii cât mai multe de acolo, dacă se poate toate cele trei. Peşte ne-a fost promis de la Galaţi, unde se derulează un program de conservare a lui. Cu melcul stăm mai rău, sincer, pentru că e aproape dispărut. Dar ideea este să conservăm în cadrul grădinii aceste specii ameninţate de la 1 Mai. Obiectul proiectului este conservarea speciilor ameninţate cu dispariţia, cât şi conştientizarea publicului vizitator privind importanţa acestora, fiind vorba de specii unice la nivel mondial.Asociația Aqua Crisius, în asociere cu World Wild Found câștigat anul trecut custodia rezervației, după ce ace.sta s-a aflat în administrarea Muzeului Ţării Crişurilor timp de 7 ani.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor