Reteaua din Grigorescu, gata in mai

De Cristina Ghilea
Şantierul Grigorescu
Şantierul Grigorescu
Şantierul Aparegio din Grigorescu duce apă şi canalizare la peste 1.000 de parcele de case.

Început anul acesta pe 12 ianuarie, şantierul Companiei de Apă pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare în Cartierul Grigorescu ar avea termen de finalizare 12 ianuarie 2014.

„Este cel mai avansat dintre şantierele Aparegio. S-au realizat deja 13 din cei 13,9 km de reţea de apă şi 10,5 km de canalizare din 11,9, cât s-a contractat. Vor fi racordate 1.100 de parcele de teren, dintre care, până acum, s-au construit locuinţe pe 413. Având în vedere stadiul avansat e posibil ca lucrarea să fie gata în mai 2013”, spune viceprimarul Mircea Mălan.

Conform directorului Companiei de Apă, Ovidiu Gavra, unele dintre locuinţele din Grigorescu deja primesc apă de la noua reţea şi au început să achite facturile aferente.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor” răspunde nevoilor a 230.900 de locuitori din Oradea, Beiuş, Oşorhei, Biharia, Nojorid, Sîntandrei, Girişu de Criş şi Tinca.

Reţele extinse

„Prin implementarea proiectului, gradul de acoperire va creşte de la 84% la 99,6 % în cazul serviciului de alimentare cu apă, respective de la 83% la 98,9% în cazul serviciului de colectare a apelor uzate. Valoarea totală a proiectului este de 83.274.549 Euro, din care valoarea eligibilă reprezintă 74.555.563 lei. Din această sumă 76,3% sunt bani care vor veni de la Comisia Europeană, reprezentând contribuţia fondului de coeziune, 11,67% sunt bani care vin de la bugetul de stat, iar 1,8% din bugetul local. Valoarea care revine pentru execuţia lucrărilor din municipiul Oradea este de 35.310.130 Euro (+TVA)”, a precizat vicele Mălan.

Valoarea contractului Grigorescu este de 7.686.029, 58 lei (+TVA). Strategia de achiziţii din cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor” presupune încheierea a 14 contracte de lucrări, respectiv a trei contracte de asistenţă tehnică. „Până la sfârşitul anului vom avea toate contractele licitate şi sperăm că şi adjudecate”, a spus directorul CAO, Ovidiu Gavra.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !