Revine de la Europol la SIIPI

De Cristian Horgoș
La Haga a lucrat cu reprezentanţii ţărilor europene din Europol
La Haga a lucrat cu reprezentanţii ţărilor europene din Europol
Comisarul şef de poliţie Radu Boroş a fost împuternicit de ministrul de Interne, Mircea Duşa, la comanda Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIIPI) Bihor.

Numirea survine demisiei fostului şef al SIIPI Bihor, comisar-şef Nicolae Mărcuţ, care s-a întors în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea.

Comisarul şef Radu Boroş a fost numit temporar, pentru şase luni, la şefia SIIPI Bihor, după care MAI va organiza un concurs de ocupare a postului.

Experienţă internaţională

Radu Boroş are o experienţă de zece ani în cadrul SIIPI Bihor, unitate de la care a fost promovat, în anul 2004, în funcţia de ataşat Afaceri Interne din partea Ministerului Internelor în Ambasada României din Olanda.

Iar în 2008, Radu Boroş a mai fost desemnat ca şef al Biroului Român de legătură din Europol, structură în cadrul căreia şi-a adus aportul la mai multe acţiuni poliţieneşti internaţionale.

Remarcabil e că, din anul 2010, Radu Boroş a reuşit să acopere, simultan, ambele funcţii. Însă mandatul în cadrul Europol i-a expirat la finele lunii iulie, astfel că Radu Boroş a decis să se întoarcă în cadrul SIIPI Bihor.

Rămâne de văzut ce adjuncţi va avea la conducerea SIIPI în condiţiile în care MAI a decis recent şi înlocuirea şefilor Birourilor „Protecţie Internă” respectiv „Informaţii” din cadrul SIIPI Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !