România, lider la creşterea comerţului cu amănuntul

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
România, lider la creşterea comerţului cu amănuntul
Comerţul cu amănuntul a crescut în România cu 13,5% în iulie 2016, faţă de iulie 2015. Românii sunt campioni la cumpărături în Uniunea Europeană.

Potrivit datelor Oficiului European de Statistică (Eurostat), volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 13,5% în iulie 2016, comparativ cu iulie 2015. Aceasta este cea mai mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene.

Conform Eurostat, comerţul cu amănuntul a crescut cu 3,5% în UE şi cu 2,9% în zona euro. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4,3%, cele de combustibili au urcat cu 3,8%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 2,2%. Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (13,5%), Luxemburg (12,2%) şi Lituania (6,2%). În topul creşterii comerţului cu amănuntul urmează Marea Britanie – 6%, Polonia – 5,6%, Franţa – 5,2% şi Spania – 5,1%. Singurele scăderi au fost înregistrate în Malta (- 2,7%), Belgia (- 1,8%), Danemarca (- 0,8%) şi Slovacia (- 0,6%).

Faţă de luna iunie

Comerţul cu amănuntul a crescut cu 1% în UE şi cu 1,1% în zona euro în iulie, comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 1,6%, vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au înregistrat un avans de 0,8%, iar vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,6%.

Cele mai mari creşteri în iulie, comparativ cu luna precedentă, au fost raportate în Luxemburg (2,3%), Portugalia (1,8%) şi Germania (1,7%). Creşteri au mai fost înregistrate în Marea Britanie şi Estonia – 1,3%, Franţa – 1,1%, Polonia şi Slovenia – 1%. Cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Slovacia (- 1,1%), Suedia (- 0,8%) şi Danemarca (- 0,7%). În România, comerţul cu amănuntul s-a păstrat la acelaşi nivel în iulie 2016, comparativ cu luna iunie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor