Românii se întorc la muncă în străinătate! Măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră

De Costel Demian
Reactualizat la:
2Comentarii
Românii se întorc la muncă în străinătate! Măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră
Creșterea numărului de români care se întorc în străinătate, la finalul concediului, a făcut ca Poliția de Frontieră să ia o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului.

În perioada sezonului estival (01.06-15.08.2016), frontiera de vest a fost tranzitată de aproximativ 4 milioane persoane. În aceeaşi perioadă a anului 2015 au trecut frontiera peste 3 milioane persoane, fiind înregistrată o creştere cu 33% a traficului de călători.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat punct pe partea de vest a fost P.T.F. Nădlac II, cu peste 1,7 milioane persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 1,3 milioane persoane.

La capacitate maximă

Conform inspectorului pr.de poliţie Chifor Loredana, „Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera”.

Alături de poliția rutieră, frontieriștii vor anunța conducătorii auto și de posibilitatea de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei. Totodată, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Poliția de Frontieră reamintește că din noiembrie 2015, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere ale frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor