S-a deschis Maternitatea Pelican (P)

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
S-a deschis Maternitatea Pelican (P)
La patru ani de funcţionare, Spitalul Pelican şi-a deschis secţie de maternitate.

Cu sau fără intenţie, investitorii de la Spitalul Pelican au creat aproape o tradiţie din faptul că anual, chiar în luna aniversării deschiderii spitalului, realizează un pas important în medicina din vestul ţării.

În cei patru ani de activitate, Spitalul Pelican Oradea, situat pe str. Corneliu Coposu nr. 2, înregistrează circa 20.000 de operaţii delicate (marea majoritate minim invazive), circa 30.000 de cazuri spitalizate, sute de mii de consultaţii, tot atâtea analize la imagistică, laborator, cu operaţii unice în ţară, număr mare de pacienţi veniţi să se trateze aici din toată ţara, cu programe naţionale derulate la oncologie, diabet, protezare ortopedică (prima proteză de gleznă din ţară a fost realizată aici), durata medie de spitalizare mică (circa două zile şi jumătate) etc.

Distinctă, în spital

Dacă în anii trecuţi în luna octombrie la spital debutau anumite intervenţii chirurgicale aparte, acum, la patru ani, Spitalul Pelican a deschis o secţie de maternitate.

Deschisă oficială azi, 29 octombrie 2012, unitatea pentru gravide, lăuze, copii şi aparţinători este situată la etajul doi de la Spitalul Pelican, dar este amenajată în spaţiu total separat de celelalte specialităţi spitaliceşti. Secţia de maternitate are 23 de paturi, iar salonul VIP, are pe lângă dotarea din celelate saloane şi o canapea confortabilă pentru bucurosul tătic.

Blocul operator destinat naşterilor de orice tip este la etajul trei, în continuitatea blocului operator cu sălile de operaţie pentru celelalte specialităţi medicale. Blocul operator al Maternităţii Pelican se constituie astfel ca un tot unitar, cu două săli de naştere, o sală de cezariene, o unitate de terapie intensivă pentru prematuri şi nou-născuţi.

Zugrăvite aparte, saloanele de la Maternitate (cu baie fiecare, cu robineţi cu senzori la chiuvetă etc) oferă condiţii deosebite, permit prezenţa alături de mămică şi a unui aparţinător şi sunt dotate, pe lângă partea medicală de deasupra patului, cu cablu internet, TV, sistem de chemare al asistentei direct din pat.

Condiţii

Sălile din blocul operator sunt ultradotate, cu cadă pentru travalii şi naştere în apă, cu paturi speciale, de dimensiuni mari, foarte confortabile şi cu funcţionalităţi multiple, care permit doamnelor să aleagă orice poziţie le e lor comodă pentru naştere, taţii având posibilitatea să ajute şi ei, concret, la aducerea pe lume a copiilor lor.

Incubatoarele pentru copii sunt şi ele dotate cu aparatură specială de neonatologie, iar sala de cezariene dispune de toată aparatura de ultimă generaţie pentru ca intervenţiile chirurgicale să decurgă în cele mai bune condiţii.

Siguranţă maximă

În opinia investitorului dr. Ovidiu Gogu Cacuci, cel mai important scop pe care Maternitatea Pelican doreşte să îl atingă este siguranţă pentru mamă şi copil deopotrivă: „Ne străduim pentru a oferi siguranţă maximă pentru mamă şi copil şi suntem pregătiţi chiar şi pentru cazuri cu complicaţii grave (de regulă la copii apar mai des complicaţii: prematuritate, malformaţii etc)”.

Medicul subliniază că unitatea nu dispune doar de dotare ultramodernă, ci şi de personal special (la fel de important într-un act medical): de medici ginecologi, anestezişti, dar şi de neonatologi şi pediatri (plus asistente) bine pregătiţi. Copiilor li se recoltează aici, la naştere, celule stem (costul recoltării e inclus în plata totală a serviciilor pentru naştere), micuţii primesc şi vaccinurile necesare imediat după naştere, iar lăuzele vor fi îndemnate să participe la cursuri complexe în privinţa creşterii corecte a copilului şi a îngrijirii personale, ca după externare să facă faţă uşor rolurilor de mămici şi lăuze în acelaşi timp. „De aceea recomand doamnelor şi domnişoarelor să vină cu încredere aici, pentru că ne străduim să le oferim siguranţă”.

Ce spun medicii:

Dr. Bianca Chirea

„Vrem să fim un prieten al mamei şi copilului, să încurajăm şi alăptarea la sân din primul moment de viaţă”, spune dr. Bianca Chirea, medic neonatolog. Doctoriţa dă asigurări că dotările din această maternitate oferă posibilitatea de a gestiona foarte bine orice caz complicat care apare la nou-născuţi, iar îngrijirea micuţilor este permanentă. În plus, spune doctoriţa, aici se va oferi mămicilor, copiilor şi taţilor „o deosebită atmosferă caldă şi primitoare” pentru ca aceştia să se descurce, după externare, cu brio acasă.

Dr. Răzvan Zdrehuş

Dr. Răzvan Zdrehuş, medic ginecolog, fost angajat la Maternitatea de la Cluj, a declarat că aici se lucrează la standarde occidentale, se acordă atenţie specială pacientelor, se asigură servicii de urgenţă 24 din 24 de ore, capaciatate de asistare a non-născuţilor la terapie intensivă.

Dr. Adrian Judea

Dr. Adrian Judea, medic ginecolog la Maternitatea Pelican, spune şi el că personalul medical de aici va fi amabil, atent, cu răbdare şi zâmbitor cu pacienţii, cărora le va oferi asistenţă şi supraveghere permanentă.

Pachetul Standard include urmatoarele servicii:

1. Nastere sau operatie cezariana

2. Rezerve de 5* cu 2 paturi (revervele detin conditii deosebite, permit prezenta alaturi de lauza a unui membru al familiei1, acces la internet, sistem de chemare al asistentei)

3. Pachetul de servicii medicale cuprinde: – asistenta medicala la nastere sau cezariana – supraveghere in lauzia precoce de personal medical ultra specializat – realizarea unor investigatii speciale incluse in pret (analize de urgenta pentru femeia gravida sau lauza)

4. Este inclusa manopera de recoltare a celulelor stem din cordonul ombilical.

5. Se asigura alimentatia pacientei si a insotitorului1 acesteia pe toata durata perioadei de internare.

6. Tratamentul medical este inclus in pret2 (mai putin tratamentul suplimentar pentru complicatii, vaccinuri, administrare imunoglobulina anti D (pretul imunoglobulinei), alte investigatii solicitate la cererea pacientei sau la recomandarea medicului curant)

7. Supravegherea nou-nascutului in cadrul unei sectii de neonatologie, prevazuta cu compartiment de terapie intensiva neonatala, capabila sa asigure asistenta medicala la cele mai inalte standarde.

8. Persoana dedicata care realizeaza training de alaptare, alimentatie nou-nascut, alimentatie si ingrijire specifice lauzei, ingrijire specifica copilului pentru auditorii Cursului de Educatie Parentala (detalii pe www.spitalpelican.ro)

9. La externare se asigura o consultatie gratuita in prima luna de la nastere de catre un medic neonatolog al spitalului PELICAN

10. 3-5 nopti de spitalizare incluse in pret (atat pentru nou-nascut cat si pentru mama)3

11. Onorariu standard al medicului, inclus in costul pachetului

12. Vaccinurile BCG si ENGERIX sunt incluse in costul pachetelor

_________________________________________

1 Cazarea unui membru al familiei se taxeaza suplimentar cu 60 Euro/noapte. Sunt incluse 3 mese pe zi.

2 Conform pachetelor de servicii pentru fiecare tip de nastere.

3 Zilele suplimentare de cazare se taxeaza cu 60 Euro/zi atat pentru nou-nascut eutrofic, cat si pentru mama.Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor