S-a votat asfaltarea străzilor din Cartierul Europa

Reactualizat la:
2Comentarii
S-a votat asfaltarea străzilor din Cartierul Europa
Consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate elaborat pentru modernizarea străzilor din Cartierul Europa.

Lucrările ar trebui să înceapă în următoarele două luni şi să fie finalizate până la toamnă. Primăria a preluat în domeniul public drumurile interioare din cartierul Europa, respectiv străzile Ştefan Odobleja, George Emil Palade şi Gabor Jozsef şi a elaborat documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţie necesare.

„Aceste lucrări de intervenţie sunt necesare deoarece este nevoie de aducerea carosabilului şi a trotuarelor la standardele care se impun pentru evitarea accidentelor provocate de starea necorespunzătoare a drumului precum şi îmbunătăţirea conexiunii cu reţeaua de străzi în municipiu”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

Trei străzi

Strada Ştefan Odobleja, cu o lungime de 989 metri cuprinde două bretele spre strada Gabor Jozsef. Lăţimea carosabilului este de 7 m, cu trotuare de 1,3 m şi zone verzi cu lăţimi variabile de o parte şi alta. Structura rutieră actuală pe un tronson de 170 m este formată din beton degradat, iar pe restul există un strat de asfalt cu fisuri şi gropi.

Strada George Emil Palade, cu o lungime de 1.212 m cuprinde şi cinci bretele adiacente. Lăţimea carosabilului este de 6 m, cu trotuare de 1,3 m şi cuprinde zone verzi cu lăţimi variabile de o parte şi alta.
S-au propus lucrări de refacere a structurii rutiere, înlocuire a bordurilor degradate, aducerea la cota carosabilului a capacelor de cămine. Trotuarele şi accesele se vor amenaja cu un strat de beton asfaltic.

Strada Gabor Jozsef are lungimea de 343,14 m, cu lăţimea părţii carosabile de 6 m. Carosabilul are îmbrăcămintea asfaltică în stare relativ bună, cu unele fisuri sau denivelări. Trotuarele existente sunt degradate sau lipsesc pe unele porţiuni ale străzii. La aceasta se vor realiza lucrări de intervenţie doar la trotuare, cele existente amenajându-se cu un strat de beton asfaltic. La cele trei străzi se vor executa şi lucrări de semnalizare verticală şi orizontală. Valoarea lucrărilor este de 697 mii de euro.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor