S-au terminat banii pentru activităţi neagricole

De Simona Albinaru
S-au terminat banii pentru activităţi neagricole
© Activităţi non-agricole la ţară
Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 70%, existând posibilitatea de a se majora la 90%.

Fondurile disponibile în 2016 pentru investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole au fost solicitate integral înainte de termenul-limită al sesiunii, respectiv data de 30 noiembrie 2016. Conform Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale de la deschiderea sesiunii, în data de 28 iulie 2016 au fost depuse pentru finanţare prin această submăsură 1.241 de proiecte de investiţii, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de peste 213 milioane de euro. După încheierea evaluarii de către experţii AFIR, proiectele vor fi selectate în funcţie de punctajul obţinut la criteriile de selecţie de către fiecare proiect în parte, în ordine descrescătoare. Selecţia proiectelor se va realiza în limita alocării disponibile în 2016 pentru sM 6.4, care este de 85.000.000 euro.

Obiective

Principalul obiectiv al investiţiilor realizate în cadrul acestei submăsuri este acela de a sprijini financiar microîntreprinderile şi întreprinderile mici din mediul rural, care creează sau dezvoltă activităţi non-agricole în zonele rurale. Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 70%, existând posibilitatea de a se majora la 90%, în anumite condiţii prevăzute în Ghidul Solicitantului.

În cadrul submăsurii 6.4 se pot obţine până la maximum 200.000 euro/proiect pentru activităţi meşteşugăreşti (activităţi de artizanat şi alte activităţi tradiţionale non-agricole – olărit, brodat, prelucrare manuală a fierului, lânii, lemnului, pielii), investiţii pentru producerea şi comercializarea produselor non-agricole (produse textile, îmbrăcăminte, articole de marochinarie, articole de hârtie şi carton, chimice, farmaceutice), investiţii asociate cu industria metalurgică (fabricarea de construcţii metalice, maşini, utilaje şi echipamente), investiţii legate de furnizarea de servicii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !