Salariul mediu net a crescut cu 1,4%

ORADEA - Salariul mediu net pe economie a crescut cu 1,4% (14 lei) în luna aprilie, comparativ cu luna precedentă, conform Institutului Naţional de Statistică. Valoarea acestuia a ajuns la 1.027 lei.

Valorile cele mai mari au fost înregistrate în activităţile de intermediere financiară (3.002 lei), iar cele mai mici în industria de prelucrare a lemnului şi a produselor din lemn, cu excepţia mobilei (573 lei).
Câştigul salarial mediu brut a fost de 1.387 lei, cu 1,7% mai mare faţă de luna martie.
Câştiguri nete peste medie se înregistrează în industria extractivă (2.009 lei), energia electrică şi termică, gaze şi apă (1.507 lei), industria metalurgică (1.246 lei), sectorul prelucrării petrolului (1.930 lei), iar sub medie în construcţii (865 lei), comerţ (856 lei), sănătate şi asistenţă socială (882 lei), industria prelucrătoare (853 lei).
Salariul real în luna aprilie faţă de luna precedentă, calculat ca raport între câştigul net şi inflaţie, a crescut cu 0,9%. Faţă de luna octombrie 1990, salariul real este cu 8% mai mare.
Creşterile salariului net în aprilie faţă de luna precedentă s-au datorat, în principal acordării de prime (inclusiv a primelor de Paşti şi a primelor de vacanţă), indexărilor, negocierilor salariale sau realizărilor de producţii mai mari.
Scăderile faţă de luna martie ale salariului net au fost determinate, în principal, de acordarea de prime în luna precedentă sau de realizarea unei producţii mai mici.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !