Salonta își schimbă fața. În bine!

4Comentarii
Parcul central va fi complet reabilitat.
Parcul central va fi complet reabilitat. - © FOTO: PMS
Săptămâna trecută, primarul de Salonta, Török László, a găzduit un forum cetățenesc, unde s-a discutat ce s-a făcut, ce se face și ce planuri de investiții sunt pentru viitor.

În ultima perioadă au fost finalizate mai multe lucrări urbane, fiind aduse îmbunătățiri infrastructurii locale. În 2018 au fost implemetate și finalizate următoarele: construcția străzii pietonale Republicii; renovarea completă a zonei Piața Democrației; renovarea zonei Piața Târgului – zona blocurilor de locuințe; reabilitarea rețelei electrice a orașului, pentru care s-au investit 2 milioane de euro pentru schimbarea stâlpilor electrici; reabilitarea drumurilor (aici amintim modernizarea și renovarea completă a străzii Iosif Vulcan) – investiție în valoare de 540.000 euro. De asemenea, s-au efectuat lucrări în valoare de 30.000 euro pentru reabilitarea trotuarelor din oraș.

Apă, renovări, locuințe, sport și spital

În prezent se lucrează la renovarea curții blocurilor din zona Piața Târgului și se fac pregătiri pentru reamenajarea zonei din cvartalul de blocuri situate în zona gării, fiind următorul spațiu locativ reabilitat și renovat.

Lucrările privind extinderea rețelei de canalizare au ajuns la punctul maxim, iar scurgerea apei pluviale va fi rezolvată pe 60 de străzi din oraș, vechea rețea fiind înlocuită.

Mai multe dintre proiectele câștigate deja și aflate în faza de implementare au fost prezentate cetățenilor prezenți la forumul cetățenesc găzduit săptămâna trecută de primarul Török László.

Iată-le: realizarea unui Centru de recreație – Dropia, construirea pistei de biciclete până la Mădăras, organizarea festivalului de film și muzeu.
Între proiectele câștigătoare se mai află reabilitarea fostei clădiri cuprinzând Oftalmologia din cadrul spitalului vechi, în care se va realiza un centru de zi pentru bătrâni. Primarul Török le-a mai spus celor prezenți faptul că Spitalul Municipal va fi modernizat, vor fi efectuate lucrări de reabilitare energetică și izolare termică a clădirii, vor fi înlocuite ferestrele și vor fi instalate panouri solare pe acoperișul clădirii.

Strada Republicii din Salonta, cu o față nouă ©

De asemenea, urmează să fie construite un bazin de înot și o sală polivalentă de sport multifuncțională.
Edilul orașului a vorbit și despre proiectul privind reabilitarea completă a parcului central, construirea centurii de ocolire a Municipiului Salonta. De asemenea, lângă clădirea Policlinicii se va construi o nouă aripă a Spitalului Municipal.

Pentru viitor

Cele mai importante obiective avute în vedere pentru realizare în viitorul apropiat, pe lângă reamenajarea și modernizarea spațiilor publice, sunt: asfaltare și canalizare pe fiecare stradă din oraș și construirea centurii de ocolire a Municipiului Salonta, pentru atragerea de noi investitori.

Desigur, lucrările privind dezvoltarea infrastructurii aduc și disconfort; ca urmare, recentele lucrări de canalizare provoacă supărare în rândul locuitorilor, însă acest lucru este doar pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece în curând lucrările se vor sfârși, iar locuitorii orașului se vor bucura timp de mai multe generații de rezultatul final, transmite Primăria Municipiului Salonta.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor